Scaramucci: Bitcoin će kroz 2-3 godine vrijediti između 50 i 100.000 dolara

Dodajte komentar

Nakon burne 2022. godine, kripto ulagači pokušavaju da predvide kada bi mogao biti sljedeći rast bitcoina.

Prošle sedmice na kripto konferenciji u Sent Moricu CNBC je razgovarao s insajderima iz industrije koji su okarakterisali 2023. kao godinu opreza. Očekuje se da će bitcoin trgovati u okvirima, biti osjetljiv na makroekonomsku situaciju kao što je porast kamatnih stopa i nastaviti svoju volatilnost. Nije vjerovatan novi bull run u 2023. Međutim, stručnjaci s optimizmom gledaju na sljedeću godinu i dalje.

U 2022. cijelo tržište kriptovaluta izgubilo je oko 1,4 triliona dolara, suočeno s problemima likvidnosti i bankrotima uključujući i kolaps berze FTX. “Zaraza” se proširila industrijom.

Dok je bitcoin malo porastao početkom godine, u skladu s rizičnom imovinom poput dionica, stručnjaci kažu da vjerovatno neće ponovno testirati svoju najvišu vrijednost svih vremena od nešto ispod 69.000 dolara, ali je možda već dotakao dno.

“Mislim da ima malo više loših stvari, ali ne mislim da će ih biti puno”, rekao je za CNBC Bill Tai, rizični preduzimač i kripto veteran.

“Postoji šansa da je (bitcoin) ovdje nekako pao na dno”, dodajući da bi mogao da dotakne 12.000 dolara prije nego što ponovno skoči.

Insajderi iz industrije rekli su da bi promjena u makro situaciji mogla da pomogne bitcoinu.

Anthony Scaramucci je 2023. nazvao “godinom oporavka” za bitcoin i predvidio da bi se njime moglo trgovati za 50.000 do 100.000 dolara za dvije do tri godine.

“Preuzimate rizik, ali takođe vjerujete u usvajanje (bitcoina). Dakle, ako usvojanje bude išlo prema očekivanjima, a vjerujem da hoće, ovo bi lako moglo biti imovina od pedeset do sto tisuća dolara u sljedeće dvije do tri godine,” rekao je Scaramucci.

Tai je u međuvremenu rekao da je početak porasta “vjerovatno za godinu dana”, rekavši da bi se posljedice kolapsa FTX-a mogle nastaviti još šest do devet mjeseci.

Jean-Baptiste Graftieaux, globalni izvršni direktor mjenjačnice kriptovaluta Bitstamp, rekao je za CNBC da bi se sljedeći porast mogao dogoditi u sljedeće dvije godine, navodeći sve veći interes institucionalnih ulagača.

Međutim, Demirors je upozorio da su događaji tokom 2022. “prouzrokovali ogromnu štetu reputaciji industrije i klase imovine”, dodajući da će “trebati neko vrijeme da se to povjerenje vrati”.

SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *