Drašković: Nisam siguran da bi se koncesijom Aerodroma CG poboljšao njihov rad

Nakon posjete premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića i ministra finansija Aleksandra Damjanovića državnoj kompaniji Aerodromi Crne Gore, saopšteno je da su Aerodromi infrastrukturni objekti od strateškog značaja za državu i naš prozor u svijet.

Abazović je tom prilikom kazao Aerodromi imaju punu podršku Vlade i ocijenio da aerodrom u Tivtu u perspektivi može biti jedan od najljepših aerodroma u ovom dijelu Evrope.

“Da bi se to realizovalo mora se smisliti investicioni plan. Prioritet je Tivat zato što je taj aerodorom u složenijoj situaciji nego što je to podgorički. Tamo treba da je fokus kada je u pitanju razvoj”, poručio je on.

Kada je riječ o koncesiji, Abazović je kazao da se oko toga ne bi izjašnjavao.

“Novac koji je tada ponuđen nije isto kao danas. Sve i da nećemo koncesiju ljudi očekuju odgovor. Sve i da se ide ili ne ide u koncesiju, mora se zbog nekog partnerskog odnosa dati odgovor. Kad će odgovor biti ne znam”, rekao je on.

Izvršni direktor Aerodroma Vladan Drašković rekao je da su koncesije legitiman model upravljanja ali da u slučaju Crne Gore nosi određena rizike.

“Nisam siguran da bi se kroz davanje aerodroma u koncesije poboljšao rad kad je u pitanju međunarodni saobraćaj. A o dugovanjima Aerodroma, nemam tačnu informaciju”, kazao je on.

Mediabiro

Check Also

Održana konferencija “Pojas i put – saradnja Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope”

Konferencija ,,Pojas i put – saradnja Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope”, bila je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.