Vujović: U fabriku niko neće ući prije radnika Željezare

Dodajte komentar

Predstavnik radnika Željezare Nikšić Ivan Vujović za TV7 je kazao da je 30. decembra prošle godine potpisan kupoprodajni ugovor između EPCG i Tosjali holdinga.

“U proteklih osam mjeseci smo tražili da se radnici vrate na svoja radna mjesta, međutim to se još nije desilo. Čekamo da EPCG uplati prvu ratu, nakon čega mogu da upravljaju imovinom Željezare I tada se nadamo da ćemo se vratiti u naše proizvodne pogone”, kazao je Vujović za jutarnji program TV7.

On je istakao da se čitavo ovo vrijeme nijesu borili da se samo proda imovina, već su se borili upravo za radna mjesta poručujući da u fabriku Željezare “neće niko ući prije samih radnika.”

Radnik Milan Kosović je naveo da su radnici na svojim leđima iznijeli ogroman teret, dodajući da je EPCG za “nula eura kupila imovinu vrijednu 60 miliona eura”. Toščelik ono što je zacrtao od prvog dana ispunio do kraja i dan danas “iz Željezare iznosi opremu vrijednu milion eura”, navodi Kosović i dodaje da su svi zadovoljni i EPCG i Tosjali Holding, pa i sama država jer je u svom vlasništvu vratila imovinu.

“Jedina strana koja ništa nije dobila i nije zadovoljna je 229 radnika Željezare”, istakao je Kosović i dodao da je menadžment EPCG sada na potezu.

Gradski.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *