Budvanska rivijera traži od Radovića da vrati novac od otpremnine

Dodajte komentar

Hotelska grupa “Budvanska rivijera” uputila je 30. decembra dopis nekadašnjem predsjedniku borda direktora te kompanije, aktuelnom vršiocu dužnosti izvršnog direktora nacionalne avio-kompanije “To Montenegro” Saši Radoviću da vrati 76 hiljada eura koje su mu isplaćene na ime otpremnine. To je “Vijestima” saopšteno u Odboru direktora ove najveće crnogorske hotelske kompanije u većinskom vlasništvu države Crne Gore.

Radović je prije nekoliko dana kazao “Vijestima” da će sačekati da dobije zvaničan dopis HG “Budvanska rivijera”, nakon čega će se “shodno faktičkom stanju i zakonu odrediti” na to da li će vratiti otpremninu koju je uzeo iz te kompanije u većinskom vlasništvu države, nakon što je 2021. razriješen sa pozicije predsjednika Odbora direktora.

Iz Odbora direktora ove kompanije “Vijestima” je rečeno da nije u pitanju 50 hiljada eura, koliko se ranije pominjalo, već 76 hiljada eura koje su mu isplaćene u dvije tranše. Prva rata mu je, kako je rečeno, isplaćena u junu 2021, nako što je razriješen dužnosti, a druga u septembru te godine.

”Uz dopis je obaviješten o zakonskim propisima i pozvan da po njima postupi, odnosno vrati isplaćeni iznos, Radoviću je dostavljen i izvod koji dokazuje isplaćeni iznos”, saopšteno je “Vijestima” u Odboru direktora.

Da vrati otpremninu kompaniji, Radovića je javno krajem prošle godine pozvao sadašnji predsjednik borda direktora “Budvanske rivijere” Mijomir Pejović.

”Sačekaću zvaničan dopis od Budvanske rivijere i onda ću se odrediti shodno faktičkom stanju i shodno zakonu. Nema tu ništa zasad, niti sam ja mogao preko medija da vidim šta je obrazloženje i na šta se pozivaju, tako da ću da sačekam taj zvaničan dopis…”, rekao je “Vijestima” Radović, upitan da li će vratiti otpremninu.

Pejović je na konferenciji za novinare kazao da vjeruje da je Radoviću poznat Zakon o radu i član 21 “koji jasno kaže da ne može da zasnuje radni odnos u privrednom društvu, javnoj ustanovi i drugoj javnoj službi čiji je većinski vlasnik država, odnosno jedinica opštine ili država, u periodu od pet godina od dana isplate otpremnine”.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *