Uskoro Protokol o razmjeni carinskih informacija između Crne Gore i Ukrajine

Dodajte komentar

Carinske službe Crne Gore i Ukrajine unaprijediće saradnju potpisivanjem Protokola o razmjeni informacija u ovoj oblasti, najavljeno je tokom susreta vršioca dužnosti direktora Uprave prihoda i carina Vladimira Bulajića sa novim ukrajinskim ambasadorom Olehom Herasimenkom.

“Crna Gora pruža podršku ukrajinskom narodu koji se sada nalazi u veoma teškoj situaciji. Uprava prihoda i carina Crne Gore ima komunikaciju sa carinskom službom Ukrajine, sa kojom već sarađuje na osnovu Sporazuma o saradnji u carinskim pitanjima. Uvijek ima prostora za jačanje saradnje, što će se konkretizovati potpisivanjem protokola, koji će bliže regulisati saradnju na operativnom nivou”, istakao je Bulajić.

Herasimenko je podsjetio da su mnogi Ukrajinci koji su napustili porušene i okupirane domove, našli utočište u Crnoj Gori, i u njoj se osjećaju bezbjedno. Kako je naveo, potpisivanjem protokola će se u velikoj mjeri poboljšati saradnja carinskih službi Ukrajine i Crne Gore, te ponudio pomoć u realizaciji ove aktivnosti.

“Saradnja na bilateralnom nivou od značaja je za obje države i carinske službe, a u cilju razmjene infomacija relevantnih za sprovođenje carinskih procedura i nesmetanog prometa robe”, zaključili su učesnici sastanka.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *