Radulović: Vlada nastavlja praksu izvrnutih ekonomskih prioriteta

Dodajte komentar

Najava prodaje Hotelske grupe “Budvanska rivijera”, i to samo nakon dvije loše sezone izazvane pandemijom korona virusa, ukazuje na to da Vlada ne zna kako da valorizuje svoju imovinu, kazao je član predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES), Filip Radulović.

Prema njegovim riječima, prevashodno treba uraditi novu procjenu vrijednosti imovine Budvanske rivijere nakon čega bi se u to preduzeće ulagalo, a izbjegla prodaja.

Strateški interes države u ovom ekonomskom trenutku je da poveća svoj udio u ovoj kompaniji, a ne da je proda za male pare. Došlo je vrijeme da se stane na put rasprodaji resursa sa potencijalom,

“S obzirom na činjenicu da je Crna Gora dominantno turistička zemlja za očekivati je da imamo dovoljno znanja iz te oblasti. Međutim, plan da se proda “Budvanska rivijera” direktno se kosi sa mišljenjem Odbora direktora tog preduzeća i to istim onim ljudima koje je Vlada imenovala da štite državne interese. Neshvatljivo je da Vlada želi da digne ruke od preduzeća iz privredne grane koja ima oko 22 odsto učešća u nacionalnom BDP-u, i pored toga što je Odbor direktora protiv tog nauma”, ocijenio je Radulović.

ističe da je, najbitnije pitanje koje treba postaviti: “Što smo dobili prošli put kada smo prodali trećinu udijela Sveti Stefan hoteli i Budvanska Riviera”?

“Očekivanje nakon prodaje akcija tom istom investitoru je upravo bilo više investicija, a ne pasivno vlasništvo. Sa druge strane, postoji bojazan da je to jedan višegodišnji plan-da propadnu firme da bi se kupile za mnogo niže vrijednosti od tržišne. Ove igre su postale providne i očigledne, samo nam fale političari koji pregovaraju u korist države, a ne tajkuna. A to se približava kraju. Evropa sad ubrzo dolazi na vlast”, zaključio je Radulović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *