Mask ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najveći gubitnik u istoriji

Dodajte komentar

Američki milijarder i vlasnik Tesle i Twittera, Ilon Mask (Elon Musk), ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao najveći gubitnik u istoriji, jer je prošle godine, prema podacima Forbesa, njegovo bogatstvo umanjeno za 182 milijardi dolara.

U saopštenju Ginisa se navodi da je Mask, iako je tačnu brojku njegovog gubitka gotovo nemoguće utvrditi, a neki mediji procjenjuju da je izgubio više od 200 milijardi dolara, srušio prethodni rekord – gubitak od 58,6 milijardi dolara japanskog investitora Masayoshia Sona u 2000. godini.

Maskovo smanjenje bogatstva uveliko je posljedica strmog pada dionica Tesle, koje su izgubile otprilike 65% svoje vrijednosti tokom najgore godine u istoriji kompanije, prenosi Klix.ba.

Gubitak je bio dovoljan da ga svrgne s mjesta najbogatijeg čovjeka u svijetu. Titulu sada drži magnat luksuzne robe Bernar Arno (Bernard Arnault).

Mask nije jedini milijarder čije je bogatstvo palo u prošloj godini. Američki milijarderi ukupno su izgubili 660 milijardi dolara prošle godine.

Pad bogatstva Maska spriječio je osnivača Amazona, Džefa Bezosa (Jeff Bezos), da odnese Ginisov svjetski rekord.

Bezosov gubitak od 80 milijardi dolara u prošloj godini sigurno bi mu donio titulu “najvećeg gubitka” da nije bilo Maska.

Njegov kolega, osnivač Fejsbuka, Mark Zakerberg (Mark Zuckerberg), takođe je srušio rekord Sona, sa svojim gubitkom od 78 milijardi dolara.

Maskovo bogatstvo je iznosilo čak 320 milijardi dolara krajem 2021. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *