App Store developeri do sada zaradili 320 milijardi dolara

Dodajte komentar

Apple je objavio da je do sada, od 2008. godine, isplatio developerima aplikacija rekordnih 320 milijardi dolara. Takođe, kompanija trenutno ima više od 900 miliona pretplatnika na različite Apple servise.

Stotine milijardi za developere

App Store se tokom 2022. godine suočavao sa mnogim izazovima i moglo bi se reći da je to bila najteža godina od kada postoji ovaj servis. Protiv njega su pokretane sudske parnice i antimonopolske akcije, s ciljem da se limitira tržišni potencija. Ministarstvo pravde SAD-a trenutno je u fazi pisanja nove tužbe protiv Apple-a, jer u je u prethodnoj parnici presuđeno da Apple nije monopolista, za šta Ministarstvo smatra da je sud pogrešno interpretirao antimonopolski zakon.

I u Evropskoj Uniji, bilo je dosta „čupavo“, ali uprkos svemu tome, App Store biznis je u konstantnom porastu. Kompanija je navela da svake nedjelje App Store posjeti više od 650 miliona korisnika iz 175 država.

Apple Arcade gaming pretplatnički servis takođe je rastao tokom prošle godine. On je dobio više od 50 novih naslova i sada u ponudi ima više od 200 igara.

Apple Music ima u ponudi više od 100 miliona pjesama, a Apple Fitness+ proširio je svoju biblioteku vežbi i meditacija, kojih sada ima više od 3.500. Pored toga, Apple TV+ je postao prvi streaming servis koji je 2022. godine Oskara, a Apple TV aplikacija i MLS (Major League Socer) potpisali su desetogodišnje partnerstvo, prema kojem će se u ovoj aplikaciji pretplatnicima prenositi fudbalski mečevi, bez ograničenja.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *