Kako izbjeći čekanje u redovima tokom praznika?

Dodajte komentar

Kad idete na posao i vraćate se kući – gužve. Ako vodite dijete u vrtić ili školu – takođe. Isto važi i prilikom odlaska u prodavnicu, na trening, u bioskop, pozorište, na kafu i, manje-više, svuda. Opet, i kad dođete na odredište, teško da ćete proći bez dodatnog čekanja. Još ako sve to prati tmurno vrijeme s jedne i praznična euforija s druge strane, vjerovatno će sve što želite biti da ne izađete iz kuće dok se sva ta atmosfera makar malo ne stiša.

Srećom, rješenje postoji. Na saobraćaj, doduše, ne možete uticati, ali svakako da sebi možete uštedjeti vrijeme i poštedjeti sebe čekanja u redovima tako što ćete veliki dio obaveza završiti onlajn. Priznaćete, naročito je bitno ako ste, kao dobar dio nas, zbog redovnih obaveza dio novijih ostavili za posljednji čas.

Onlajn šoping: od kupovine namirnica do poklona za najbliže

U većini marketa sve što vam treba za kuću možete kupiti onlajn i izabrati opciju dostave na kućnu adresu ili preuzimanja u prodavnici. Ovim ste već uštedjeli vrijeme koje biste proveli među rafovima i na kasi, a sjajna je stvar bilo da planirate provesti praznike kod kuće ili u nekom od crnogorskih gradova – samo pokupite sve što vam treba i nastavite put.

Na svim prodajnim mjestima koja prihvataju plaćanje karticama, ali i onlajn, možete trgovati na rate.

Slična stvar je i sa kupovinom poklona. Ako ste to ostavili za „pet do dvanaest“ (čitajte: ponoć), možete pogledati ponudu gotovo svih prodajnih objekata onlajn i provjeriti da li preko Erste povoljnosti ostvarujete popust za plaćanje Erste platnim karticama.

Važno je da znate, a vjerovatno će vam se ova informacija i svidjeti, da na svim prodajnim mjestima koja prihvataju plaćanje karticama, ali i onlajn, možete trgovati na rate. Potrebna vam je samo Ratka, kartica za plaćanje na rate Erste banke. Dovoljno je da je prislonite ili unesete podatke sa kartice ako kupujete onlajn i ukupan iznos se automatski dijeli na rate, koje kasnije možete mijenjati. Opet štedite vrijeme i energiju, jer nema objašnjavanja za kasom, kao ni dodatnih pitanja i potpitanja.

Plaćanje računa i slanje novca u zemlji i ka inostranstvu: takođe onlajn

Nema potrebe da vam ovo bude želja kad sat u novogodišnjoj noći otkuca ponoć. Budite sami svoj Djeda Mraz i ugovorite servise elektronskog bankarstva, mBanking i/ili NetBanking. Prvi ako preferirate korišćenje Android ili iOS pametnih telefona, a drugi ako ste više „nigdje bez računara“ tip osobe.

Sva plaćanja računa, izmirivanje drugih obaveza i slanje novca u zemlji ili ka inostranstvu obavljajte kad god to vama odgovara i gdje god se nalazili.

Na ovaj način nećete zavisiti ni od čijeg radnog vremena i nećete morati da mislite na gužve u saobraćaju. Sva plaćanja računa, izmirivanje drugih obaveza i slanje novca u zemlji ili ka inostranstvu obavljaćete kad god to vama odgovara i gdje god se nalazili – pod uslovom da ste povezani na internet preko svog omiljenog uređaja.

Pritom, plaćaćete niže provizije za sve transakcije u zemlji, a ako oba ili jedan od ovih servisa ugovorite do kraja godine, prva tri mjeseca nećete plaćati naknadu za korišćenje mBanking i/ili NetBankig usluga.

Ako sve ovo primijenite sada, imate šansu da osvojite vrijednu nagradu

Ne zaboravite da pratite potrošnju po računu i karticama preko servisa elektronskog bankarstva. Ako ipak više volite da vam o tome stižu obavještenja u realnom vremenu, uvijek možete aktivirati Erste info. Na ovaj način uvid u potrošnju i stanje na računu imate putem kombinacije kanala po vašem izboru: SMS, Viber i/ili eMail. A sada da pređemo na nagrade, koje vas sigurno zanimaju.

Ne zaboravite da pratite potrošnju po računu i karticama preko servisa elektronskog bankarstva ili Erste info usluge.

Da biste učestvovali u nagradnoj igri, koja traje do kraja marta 2023. godine, dovoljno je da obavite jednu transakciju Erste platnim karticama u vrijednosti većoj od pet eura i jednu transakciju u bilo kom iznosu preko servisa elektronskog bankarstva. Dobitnike izvlačimo svakog mjeseca, a u igri je 216 poklon-vaučera u vrijednosti od 150, 100 i 50 eura.

Sigurni smo da će vam sve ove opcije bar malo rasteretiti praznične, ali i ostale dane u godini. Vidjećete i sami da ćete, kako vrijeme bude odmicalo, imati više slobodnih trenutaka koje možete provesti po svojoj želji. Na kraju krajeva, to je nešto što nema cijenu i čega želimo i vama i sebi više u godini koja nam predstoji. 🙂

Izvor: Erste banka

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *