Abazović: Država će pomoći Plantažama da vrati dugove

Dug kompanije “13. jul Plantaže” trenutno iznosi 44 miliona, kazao je vršilac dužnosti izvršnog direktora te kompanije Igor Čađenović.

Premijer Dritan Abazović je kazao da je država spremna na konverziju poreskog duga koji iznosi 11 miliona i da će učiniti sve da ta državna kompanija posluje sa dobitkom.

“Trenutni dug Plantaža je 44 miliona, od čega su krediti 23 miliona, 11 miliona je poreski dug, dok je ostatak dugovanje dobavljačima i zaposlenima”, kazao je Čađenović.

Prema prethodnoj procjeni imovina plantaža procijenjena je na 60 miliona, dok je po novoj procjeni skoro miliona, kazao je Abazović.

“To je ključna razlika u pokušaju prevare da neko džabe proda plantaže. Sa ovolikom imovinom ne mogu da posluju sa gubitkom”, kazao je on.

Dodao je da je država spremna da pomogne u vraćanju duga.

“Država je spremna na konverziju poreskog duga”, kazao je Abazović.

Premijer Dritan Abazović kazao je da Vlada podržava kompaniju Plantaže da proširi svoj asortiman i da ne proizvodi samo vina. Istakao je da će u narednom periodu Vlada odraditi poteze kako bi se unaprijedilo poslovanje Plataža.On je nakon obilaska preduzeća kazao je da je aktuelan jedino scenario da Plantaže ostanu u državnom vlasništvu i da budu konkurentne u regionu.

“Otvaramo novu perspektivu za ovu državnu kompaniju – oslobađamo je ranije stečene negativne percepcije”, poručio je Abazović.

Potpredsjednik Vlade Vladimir Jokovič kazao je da su se uvjerili u sposobnost menadžmenta da se izbori sa krizom. Istakao je da će Ministarstvo učiniti sve da toj kompaniji omogući izlazak na zelenu granu i da ostvaruju dobitak.

Iz menadžmenta su kazali da podrška Vlade ni u jednom trenutku nije izostala.

Izvor: RTCG

Check Also

Portonovi: Uzbudljiv proljećni program “Proljećna saga”

Nakon veoma uspješne Praznične sezone, Portonovi priprema uzbudljiv set događaja kojima se ozvaničava početak sezone …

Leave a Reply

Your email address will not be published.