Mateševo-Andrijevica naredna dionica auto-puta, javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova 2025.

Dodajte komentar

Ministar kapitalnih investicija i lider Bošnjačke stranke  u razgovoru za CdM najavio je da će sljedeća dionica auto-puta koja će se graditi biti Mateševo-Andrijevica.Ervin Ibrahimović

“Ministarstvo kapitalnih investicija je u intenzivnoj komunikaciji sa Evropskom komisijom u cilju osiguranja podrške nastavku realizacije projekta auto-puta Bar-Boljare i upravo je 15. decembra prošle godine odobreno dodatnih šest miliona eura bespovratnih sredstava koja su namijenjena za ažuriranje Studije opravdanosti autoputa Bar-Boljare i pripremu Glavnog projekta i prateće tehničke i tenderske dokumentacije za prvu narednu dionicu koja bi trebala da se realizuje, što će, vjerujemo, biti dionica Mateševo-Andrijevica, kao logičan građevinski i funkcionalni nastavak tekuće investicije, a sve u cilju omogućavanja koridorskog razvoja na potezu od Bara preko granice sa Srbijom i dalje do Beograda i Budimpešte i Bukurešta”, kazao je Ibrahimović.

On je u razgovoru za CdM istakao da je činjenica da, nakon otvaranja prve dionice auto – puta, i najveći kritičari tog projekta sa jednakim intenzitetom kojim su kritikovali, sada zagovaraju nastavak realizacije ovog kapitalnog projekta.

To, kako dodaje, samo dokazuje da bez krupnih i kapitalnih ulaganja u razvojne infrastrukturne projekte nema značajnog napretka i razvoja društva u cjelini.

Prema njegovim riječima, riječ je o veoma kompleksnom projektu i poučeni iskustvom sa realizacijom prve dionice vjeruje da od kvalitetne pripreme projektne i tehničke dokumentacije zavisi i kasnija dinamika same izgradnje ove moderne saobraćajnice.

U tom pravcu su i bile usmjerene aktivnosti Ministarstva u proteklih šest mjeseci.

“Tokom 2023. godine nas očekuje ažuriranje Studije opravdanosti za čitav autoput Bar-Boljare, a nakon toga tokom 2024. godine priprema Glavnog projekta i prateće tehničke i tenderske dokumentacije za prvu narednu dionicu koja bi trebala da se realizuje. Ukoliko ne bi bilo odlaganja u pripremi projektne dokumentacije, što ipak nije moguće predvidjeti, očekujemo da bi javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova i nadzornog organa, mogao biti 2025. godine, što je u skladu i sa projekcijama iz nove sveobuhvatne Studije opravdanosti za čitav autoput Bar-Boljare”, naveo je Ibrahimović.

Kako kaže, procijenjena vrijednost izgradnje tek treba da bude potvrđena kroz pripremu Glavnog projekta i tenderske dokumentacije, odnosno nakon okončanja tenderskog postupka.

Izvor: CDM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *