Rata kredita ove godine veća i do 100 eura

Dodajte komentar

Prema najavama iz Evropske centralne banke kreditni dužnici iz Evrope bi mogli već tokom ove godine da plaćaju do 100 eura veću ratu kredita.

Prema najavama iz Evropske centralne Banke kreditni dužnici bi mogli već tokom ove godine da plaćaju do 100 eura veću ratu kredita! Kako ćemo vraćati dugove u 2023. godini? Gosti 150 minuta su Mihailo Gajić ekonomski analitičar iz “Libek-a” i Vladimira Vasić ispred Udruženja banaka Srbije.

Ono što sve najviše zanima je dokle će rasti euribor, dokle će rasti krediti i kada možemo da očekujemo kraj povećanju kamata.

“Nisam baš siguran da tako lako možemo da projektujemo šta će se dešavati u narednim mjesecima ili tokom ove godine”, rekao je Mihailo Gajić.

“Ja se iskreno nadam da će rast kredita stati. Zašto? Zato što vidimo svjetlo na kraju tunela. Primjer nam je Amerika u kojoj je prvi put zaustavljena inflacija u poslednjih nekoliko mjeseci. Takođe u EU poslije 17 mjeseci imamo zaustavljanje inflacije. Iskreno se nadam da bi to moglo da se desi u prvom kvartalu ove godine i kod nas. Vjerujem da bi na kraju ove godine mogla da bude inflacija između 9 i 11 odsto. Ova godina je godina stabilizacije, a sljedeće možemo da očekujemo da se vraćamo u normalu”, ispričao je Vladimir Vasić.

Izvor: Mondo

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *