PKCG: Više od 300 crnogorskih kompanija učestvovalo na 24 događaja u 2022.

Dodajte komentar

Privredna komora Crne Gore tokom protekle 2022. godine promovisala je potencijale domaće privrede kroz poslovne forume, učešće na sajmovima kao i sastanke sa diplomatskim predstavnicima najrazvijenijih država Evrope i svijeta.

Kako su rekli iz krovne asocijacije crnogorske privrede, više od 300 crnogorskih kompanija učestvovalo je na 12 sajmova i 10 poslovnih foruma.

“Izdvajamo tradicionalno vrlo uspješan nastup na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, gdje su, među proizvodima 1.100 izlagača iz cijelog svijeta, meso, sirevi, vina, rakije i med iz naše zemlje nagrađeni vrijednim priznanjima. Takođe, uspješne nastupe privrednika bilježili smo i na sajamskim manifestacijama u Mostaru, Atini, Tirani i Kosovu”, precizirali su iz PKCG.

Podsjećaju i da su ovi događaji bili prilika da predstavnici crnogorskih kompanija uspostave kontakte sa drugih izlagačima, ujedno potencijalnim partnerima.

“I tokom 2023. godine, jedna od aktivnosti koja značajno doprinosi intenzivnijem uključivanju crnogorske privrede u međunarodne ekonomske tokove i poboljšanju privredne saradnje, biće organizacija učešća crnogorskih privrednih subjekata na sajmovima i poslovnim forumima. Tako će u aprilu PKCG organizovati učešće na međunarodnim sajmovima privrede u Mostaru i građevinarstva u Beogradu. Predstavnici sektora poljoprivrede i prehrambene industrije imaće priliku da se u maju predstave na međunarodnom sajmu u Novom Sadu, te u avgustu u slovenačkoj Gornjoj Radgoni. Planirano je i učešće crnogorskih privrednika na sajmovima u Bosni i Hercegovini, Kosovu, Italiji i Albaniji, ali i posjete manifestacijama u Njemačkoj, Španiji, Portugaliji, Grčkoj i drugim državama”, dodaju iz PKCG i zaključuju da je to dopra prilika za podsticaj konkurentnosti i internacionalizaciju crnogorske ekonomije.

Izvor:

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *