Amazon otpušta čak 18.000 ljudi

Dodajte komentar

Kompanija Amazon planira da otpusti 18.000 zaposlenih zbog „ekonomske neizvjesnosti“, što predstavlja oko šest odsto njene radne snage od oko 300.000 ljudi. Za sada nema informacija u kojim zemljama će biti najviše otkaza.

Izvršni direktor Amazona Andy Jassy obavestio je zaposlene da je kompanija posljednjih godina zapošljavala puno ljudi, ali da se sada suočava sa „ekonomskom neizvjesnošću“.

„Preduzeća prolaze kroz različite periode. Ne možemo da se širimo svake godine“, naveo je Džesi.

On je ocijenio da će najavljene promjene omogućiti lakše ostvarivanje dugoročnih ciljeva Amazona. Najviše optuštanja očekuje se u tehnološkom i odjeljenju za poboljšanje korisničkog iskustva. Rješenja o otkazu biće dijeljena od 18. januara, a otpušteni će dobiti i pomoć. Vijest o otpuštanjima u Amazonu došla je od tamošnjih zaposlenih.

Amazon je u novembru najavio da će ukinuti neka radna mjesta zbog smanjenja troškova, ali nije naveo njihov tačan broj. Mediji u SAD spekulisali su da je riječ o oko 10.000 radnika. Amazon je osim toga prestao da koristi neka tehnološka rješenja, poput privatnog robota za dostavu.

Tehnološke kompanije širom svijeta u posljednje vrijeme imale su problem zbog slabljenja prodaje i rastuće zabrinutosti zbog usporavanja ekonomije, pa su se mnoge od njih okrenule ukidanju radnih mjesta. Kompanija Meta najavila je otpuštanje 11.000 zaposlenih, dok Twitter planira da otpusti polovinu ljudi.

Izvor: SEEbiz

 

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *