Kristijano Ronaldo potpisao najveći u govor u istoriji fudbala: Za godinu – 200 miliona eura

Dodajte komentar
Cristiano Ronaldo simply moving Coca Cola out of the way and saying “drink water” caused Coca Cola to lose $4 billion in value today

Juče je i službeno potvrđeno da Cristiano Ronaldo (37) karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji. Sljedeće dvije godine igraće za Al Nassr, a CR7 će godišnje zarađivati ‘okruglo’ 200 miliona eura – i to je najveći ugovor u istoriji fudbala.

Zvuči nevjerovatno, ali Cristiano Ronaldo će u novom klubu svake sekunde zaraditi 6,5 eura, dok će svakog minuta dobiti čak 386 eura. Svakog sata jedan od najboljih fudbalera na svijetu zaradiće čak 23.150 eura što je stvarno nevjerovatna cifra, a znači da će se svakog jutra buditi bogatiji za – 555.555 eura!

Sedmično to iznosi 3,88 milijuna eura, dok će Portugalac na mjesec zarađivati čak 16,67 miliona eura.

Sve to naravno dovodi do konačne cifre koju će zaraditi za jednu godinu, a to je okruglih 200 miliona eura. A s obzirom na to da je potpisao ugovor na dvije godine, jasno je da će zaraditi čak 400 miliona eura igrajući za Al Nassr.

“Uzbuđen sam zbog novog iskustva u drugačijoj ligi i drugoj državi. Vizija Al Nassra je vrlo nadahnjujuća. Uzbuđen sam da se pridružim saigračima i pomognem ekipi da postigne još uspjeha”, izjavio je Cristiano Ronaldo nakon potpisivanja.

Sigurno je da ga i sama pomisao na 400 miliona eura u dvije godine dodatno motiviše iako je već zaradio za nekoliko života.

“Ispisujemo istoriju. Ovaj potpis će nadahnuti naš klub da postigne još veće uspjehe, ali nadahnuće i našu ligu, našu naciju i buduće generacije, dječake i djevojčice, da budu najbolje verzije sebe. Dobrodošao u svoj novi dom, Cristiano”, objavili su iz Al Nassra.

Izvor: SEEbiz

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *