Hilton Grupa želi da preuzme hotel “As”

Dodajte komentar

Vlada je objavila da se potencijalni investitor obratio Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma namjerom za preuzimanje investicije završetka izgradnje hotela „As” u Perazića dolu, te da je donijeta odluka da se uradi analiza mogućeg preuzimanja investicione obaveze. Prema saznanjima Portala RTCG, u pitanju je Hilton grupacija, koja je iskazala ozbiljno interesovanje, ali postupak pred sudovima i dugogodišnji spor koči realizaciju projekta. Na sajtu Vlade objavljena je Informacija o aktivnostima na valorizaciji turističkih lokaliteta koji su ranije bili obuhvaćeni privatizacijom, gdje se pominje i projekat u Perazića dolu.

Vezano za hotel “As”, navodi se da je bio upriličen sastanak na kojem je osim predstavnika ministarstva i potencijalnih investitora prisustvovao i Zaštitnik imovinsko pravnih interesa.

“Na sastanku je predloženo da se zainteresovanoj strani omogući uvid u svu potrebnu dokumentaciju za projekat ‘As’ sa kojom raspolaže ministarstvo, kao i da se u saradnji sa Zaštitnikom imovinsko-pravnih interesa uradi analiza mogućeg preuzimanja investicione obaveze od drugog pravnog lica, s obzirom na trenutne postupke pred nadležnim sudom”, piše u Vladinom dokumentu.

Mada drugih detalja nema, Portal RTCG saznaje da je u pitanju Hilton grupacija, koja je iskazala zainteresovanost da preuzme projekat i investira, ali odugovlačenje sudskog spora zasad odlaže realizaciju.

Opisujući projekat “As”, Vlada je u informaciji navela da je kompanija “Montena Invest” LTD je bila u obavezi da kao obezbjeđenje za izvršenje investicionog programa dostavi u korist Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte “bezuslovnu bankarsku garanciju” u iznosu od tri miliona eura, što je i učinila, dostavivši obezbjeđenje u vidu bankarske garancije na iznos od tri miliona eura, s rokom važenja do 1. februara 2016. godine. Garancija je izdata od strane .,Sberbanke” iz Rusije, za koju se prilikom protestovanja ispostavilo da je nenaplativa.

Komisija za kontrolu, ocjenu i dinamiku investicije izvršila je kontrolu na objektu hotel “As” i konstatovala da investitor “Nega-Turs Montenegro” Podgorica nije uložio predviđeni iznos od 7.500.000 eura koliko bi iznosilo 50 odsto ukupne investicije.

“Tadaše Ministarstvo održivog razvoja odobrilo je dodatni rok investitoru, kako bi otklonio nepravilnosti iz izvještaja kontrolora. Kako investitor do naznačenog roka nije ispunio ugovorom predviđene obaveze, Vlada Crne Gore na sjednici od 28.decembra 2015. godine donijela je zaključak kojim je zadužila prethodno Ministarstvo održivog razvoja i turizma da, u saradnji sa Zaštitnikom-imovinsko pravnih interesa Crne Gore, u ime Vlade Crne Gore, pokrene postupak raskida ugovora. Po prethodno navedenom, u toku je postupak raskida ugovora pred nadležnim sudom, kao i postupak po krivičnoj prijavi za dostavljanje garancije”, saopštili su iz Vlade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *