Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu 2022: Uručena priznanja za doprinos promociji turističke ponude

Dodajte komentar

Turistička organizacija Podgorica svake godine u decembru organizuje manifestaciju ,,Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu” u okviru koje dodjeljuje priznanja pojedincima i kolektivima za doprinos turističkoj promociji grada tokom godine na izmaku.

Za najbolju kompaniju u 2022. godini proglašena je The Capital Plaza, najbolji hotel je “Bošković”, a restoran “Bucca Wine Bar”. Titulu najbolje konobe ponijela je “Avlija”, poslastičarnice “Slatka magija”, a turističke agencije Congress Travel. Specijalna nagrada uručena je novinaru i publicisti Danilu Burzanu.

Podgorica Millennium Run je najbolja manifestacija u 2022. godini. Odabrani su i najbolji u kategoriji sredstava informisanja u oblasti turizma – TV Emisija – Mreža.me, RTCG, radio emisija – Turistički radio katalog na Radio Titogradu i časopis The Collection.

Među pojedincima nagrađeni su menadžer Bojan Madžgalj iz hotela “Podgorica”, recepcionerka Biljana Bulatović iz hotela “Terminus”, kuvar Vukašin Mitrović iz hotela “Aurel”, konobar Srđan Vojvodić iz restorana “Porto”, poslastičarka Suzana Dragović iz poslastičarnice “Sonja” i turistički vodič Milica Pavićević iz TA Venn Tour.

Za najboljeg novinara izabran je Leka Dedivanović, najbolji komunalni radnici su Blagoje Starčević ispred gradskog preduzeća “Čistoća”, kao i Aldin Ibrahimović ispred gradskog preduzeća “Zelenilo” i Ljuan Rizvanaj ispred “Tržnica i pijaca”.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da kroz ovu manifestaciju odajemo priznanje ljudima i kompanijama, koji su se istakli u turističkoj promociji grada.

“Uprkos brojnim izazovima, godinu ćemo u turizmu pamtiti po uspjesima. Postoji samo jedan grad i jedna Turistička organizacija koja je ostvarila najbolje rezultatima, a to je Podgorica i Turistička organizacija Podgorice. Vjerujem da će i budućnosti biti tako”, kazao je Vuković.

Direktorica Turističke organizacije Podgorica Irena Rogošić podsjetila je da već 39 godina nagrađuju nabolje u turizmu i ugostiteljstvu.

“Svake godine je težak izbor, ipak smo uspjeli da odaberemo one koje su se izdvojili po rezultatima. Turistička organizacija je ove godine bila uspješna, a prihodi od boravišne takse su 27 posto veći, a bilo je i 11 posto više nocćnja”, kazala je Rogošić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *