Svijet punog srca: NLB Grupa završava godinu dobrotvornim donacijama u cijelom regionu

Dodajte komentar

Svaki dan je odlična prilika da se podijeli humanost i dobrota, ali tokom prazničnog decembra ove vrline još više dolaze do izražaja. U NLB Grupi smo toga i te kako svjesni, i zato godinu završavamo donacijom za različite ugrožene grupe i druge dobrotvorne svrhe, na svim tržištima na kojima poslujemo.

Naš svijet je mnogo ljepši kada smo jedni uz druge i kada punim srcem stvaramo nove prilike – prilike koje nastaju uz zajedničku podršku, za ono što je najpotrebnije. Zaposleni u NLB Grupi predlagali su i glasali za različita udruženja, humanitarne organizacije i grupe kojima ćemo dodjeliti sredstva u ukupnoj vrijednosti većoj od 500.000 eura u cijelom regionu. U Crnoj Gori vrijednost donacije iznosi 50 000 eura koja se opredjeljuju za potrebe Udruženja roditelja djece oboljele od dječijeg karcinoma “Fenix”, Narodne kuhinje glavnog grada i Centra za autizam, razvojne poremećaje i dječju psihijatriju “Ognjen Rakočević”.

„Vijest o donaciji došla je u najboljem mogućem trenutku, kada nam je trebala najveća podrška za nastavak naših aktivnosti« – kazala je Dijana Stojanović, predsjednica Udruženja Fenix. »Ovakvim velikodušnim gestom, dobili smo prijatelja uz čiju pomoć stvaramo bolje uslove za liječenje djece oboljele od kancera. Ovo je vrijeme solidarnosti i vrijeme kada pokazujemo jedni drugima da možemo biti nečiji oslonac u najtežim danima, tako da ćemo ovu podršku iskoristititi da kupimo aparat citocentrifugu sa dijelom za automatsko razmazivanje i farbanje pločica sa uzorkom koštane srži, periferne krvi i likvora, koji smo odavno željeli da obezbijedimo, ali nismo imali dovoljno sredstava. Hvala vam od srca u ime djece, roditelja i ljekara!«- dodala je.

“ U ime Glavnog grada i Sekretarijata za socijalno staranje, u okviru kojeg funkcioniše Narodna kuhinja, najsrdačnije se zahvaljujem NLB banci za ovu vrijednu donaciju u paketima hrane za korisnike kuhinje, koji su u stanju socijalne potrebe.“ – poručio je Ivan Krgović, sekretar u Sekretarijatu za socijalno staranje Glavnog grada. „Glavni grad svakodnevno obezbjeđuje 700 besplatnih obroka porodicama i pojedincima koji su korisnici Narodne kuhinje, odnosno više od 255.000 obroka godišnje. Mislim da ova donacija dolazi u pravo vrijeme i da će našim korisnicima predstojeće praznike učiniti radosnijim i spokojnijim. Istovremeno, iskreno bih pohvalio NLB banku za ovaj primjer društveno odgovornog poslovanja, a takođe pozvao i ostale kompanije koje su u mogućnosti da ga slijede i da dio svoga profita usmjere na pomoć u rješavanju problema, kako lica u stanju socijalne potrebe, tako i drugih građana kojima je zbog bolesti ili nekog drugog problema, pomoć potrebna.”

“Zahvaljujem se u ime osoblja i u ime djece koja koriste usluge Centra za autizam, razvojne poremećaje i dječju psihijatriju ˝Ognjen Rakočević˝, na divnom gestu NLB banke i vaših zaposlenih, u susret Novoj 2023.godini. Dobrotvori su najbolji dio čovječanstva, osobe zahvaljujući kojima je svijet ljepše mjesto i zbog kojih ljudi i posebno djeca u nevolji uvijek mogu da se nadaju pomoći i kada je naizgled situacija bezizlazna. To su osobe koje dio svog vremena i rada poklone onima kojima je pomoć najpotrebnija. Vaša donacija će nam omogućiti da unaprijedimo i osvježimo opremu i didaktički materijal, koji nam služi da djeca što brže i uspješnije naprave nove korake na putu sticanja novih vještina tokom ranog rasta i razvoja, tako da ćete i sami, posredno, ugraditi sebe i svoj trud u njihova postignuća i napredak.”- rekao je dr Ivan Krgović, specijalista dječje i adolescentne psihijatrije i Direktor Centra za autizam, razvojne poremećaje i dječju psihijatriju ˝Ognjen Rakočević”.

U NLB Grupi ne kažemo uzalud da je ovaj region naš dom. Ovdje su naše porodice, prijatelji, saradnici, komšije, sportisti za koje navijamo, konobari koji znaju kakvu kafu pijemo… Ovdje možemo da dišemo punim plućima, stvaramo, doživljavamo uspone i padove, gradimo uzajamne veze . Stoga je prirodno da želimo aktivno da učestvujemo, utičemo i poboljšamo kvalitet života u našem domu – stvarajući prilike tamo gdje one nedostaju, posebno tokom ovih prazničnih dana. Jer svijet pun srca je svijet pun mogućnosti.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *