Kina osuđuje „iskrivljene“ zapadne izvještaje o promjeni politike prema kovidu 19

Dodajte komentar

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova osudilo je u srijedu „iskrivljene“ izvještaje zapadnih medija o kineskoj optimizaciji mjera protiv kovida 19.

Kada je upitan da prokomentariše takve izveštaje, portparol Ministarstva Vang Venbin, rekao je na redovnom brifingu za novinare da su oni puni neosnovanog blaćenja i da su vođeni političkim kalkulacijama.

Vang je primijetio da je kineska vlada od početka pandemije stavila ljude i njihove živote na prvo mjesto. Ona je mobilisala sve resurse i uložila sve napore da zaštiti živote i zdravlje ljudi, uspjevajući da obuzda nekoliko talasa virusa.

On je rekao da Kina ima najnižu stopu ozbiljnog obolijevanja i smrti od kovida 19 u poređenju sa drugim zemljama, a prosječan životni vek Kineza, osnovna mjera nacionalnog blagostanja, porastao je sa 77,3 godine u 2019, na 78,2 godine u 2021.

,,Kako su se patogenost i virulentnost omikrona smanjile, Kina je nastavila da unapređuje medicinski tretman, otkrivanje patogena i vakcinaciju, optimizovala svoje mjere odgovora i prevela je kovid 19 u zarazne bolesti klase B”, rekao je Vang.

Vang je dodao da je ono što je Kina uradila naučno, blagovremeno i neophodno kako bi se obezbijedio život, zdravlje ljudi i minimizirao uticaj epidemije na ekonomski i društveni razvoj.

On je istakao da je nekoliko zapadnih medijskih agencija namjerno rasplamsalo i iskrivilo kinesku politiku reagovanja na kovid 19, ignorišući haotičnu situaciju kontrole kovida 19 i visoku cijenu koju su platile zapadne zemlje.

Izvor: MediaBiro.tv

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *