Petrol u Hrvatskoj protestuje privremenim zatvaranjem benzinskih stanica

Dodajte komentar

Petrol Grupa, u čijem su sastavu benzinske pumpe Petrol i Crodux, najavile su kako će danas njihova prodajna mjesta biti zatvorena na sat vremena, na čemu su se izvinili kupcima zbog neugodnosti.

Naime, protest su najavili za danas između 12 i 13 časova, i to zbog intervencija hrvatske Vlade na cijene goriva proteklih mjeseci.

Otvorena ostaju prodajna mjesta na autoputevima i nautičkim benzinskim servisima, a inače će sva prodajna mjesta ostati otvorena za hitne službe, policiju, vatrogasce i hitnu pomoć, potvrdili su saopštenjem.

”Mjera nije usmjerena protiv vas, naših kupaca – stoga i vrijeme zatvaranja koje smo odabrali kako bismo vam uzrokovali što manje neugodnosti – već ukazuje na nepodnošljivu situaciju u kojoj smo se našli”, saopštili su.

Navode da su prisiljeni na drastičan potez jer regulacija cijena goriva ne osigurava pozitivno poslovanje jer Vlada Republike Hrvatske ne mari za njihova upozorenja.

“Uprkos mnogim upozorenjima, teret regulacije snose isključivo trgovci naftnim derivatima. Prihodi državnog budžeta od prodaje naftnih derivata ostaju nepromijenjeni. Odlučili smo se na ovaj potez kako bismo pronašli zajednički jezik s državom, unaprijed osigurali stabilnu snabdijevanje naftnim derivatima, zaštitili više od 2.173 radnih mjesta i omogućili vam da i ubuduće posjećujete prodajna mjesta Petrol i Crodux”, navode u saopštenju.

Inače, Petrol koji inače ima 202 benzinske stanice u Hrvatskog objavio je nakon održane skupštine dioničara u Ljubljani kako zbog ograničavanja cijena goriva imaju u 2022. gubitak od 45 miliona evra, prenosi HRT.

Ministarstvo privrede na čelu s Davorom Filipovićem tako će danas zbog novonastale situacije održati i sastanak s Upravom Petrola.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *