NLB banka organizator masterklasa Gregora Vračka sa lokalnim šefovima u hotelu “Zeta”

Dodajte komentar

Nakon što je na korporativnom koktelu za klijente NLB Banke, koji je održan 8. decemba u vinskom podrumu “Šipčanik”, sa lokalnim šefovima oduševio zvanice brižljivo pripremanom kulinarskom ponudom koja je predstavljala kombinaciju tradicionalnog i modernog, Gregor Vračko – šef iz Ljubljane i vlasnik Mišelinove zvjezdice, u Danilovgradu je u šarmantnom hotelu “Zeta”, dijelu Savana grupe, upriličio kulinarski masterklas lokalnim šefovima.

Događaj je organizovan u saradnji NLB Banke i hotela Ramada, takođe člana Savana grupe.

Vračko je kuvar iz Slovenije, čiji je restoran HishaDenk, nosilac čuvene Mišelinove zvjedice, a želja NLB Banke povodom ove posjete bila je da poznati kuvar podijeli svoja iskutva i kulinarske vještine sa perspektivnim šefovima lokalnih hotela i restorana. .

Svake godine restorani i hoteli čekaju Michelinov vodič kako bi vidjeli da li su se našli na njegovim stranicama. Zvijezde dobijaju samo restorani sa najboljom kuhinjom, a ocjenjuje se samo ono što je servirano, ne uzimajući u obzir enterijer, dekoraciju, kvalitet usluge i postavljanje stolova.

Sa kulinarskog Masterclass-a koji je održan u hotelu “Zeta”, utiske prisutnih je prikupila novinarka portala “Dnevno”, Anđela Ćuković.

Gosti hotela “Zeta”, tim NLB Banke, restorana “13. jul” i hotela “Ramada” imali su, između ostalog, priliku da isprobaju razne kulinarske majstorije popularnog kuvara, a posebnu pažnju zavrijedio je neobičan spoj ukusa mediterana i sjevera zemlje,– orada u sosu sa njeguškom kobasicom.

Gosti su probali i anjole sa crnim tartufima i sirom, služene sa njokama od bundeve u kremastom sosu, kao i ramstek sa palentom u kremastom sosu.

Desna ruka Gregora Vračka bio je šef kuhinje u hotela “Ramada”, Nikola Čelić, potom tim kuvara iz restorana “Forza Hotels” i restorana Plantaža “13. jul”, koji su s lakoćom pratili sve savjete poznatog kuvara, dok su mladi kulinari iz hotela “Zeta”, sa pažnjom upijali svaki njegov potez u kuhinji.

Kulinarski Masterclass Gregora Vračka u hotelu „Zeta“ – fotografija, Aleksandar Jaredić

Somelijer nacionalnog Brenda “13. jul Plantaže”, Bojan Bracanović, predstavio je tom prilikom premijum vina ovog brenda.

Za “najmlađe” u ovom poslu, posebno važan događaj bio je gledati i upijati trikove od kuvara poput Gregora.

“Prvi put prisustvujemo ovakvom događaju. Završio sam školu za srednje i stručno obrazovanje “Sergije Stanić” jer volim ovaj posao, volim da spremam hranu. Nemate često u životu priliku da gledate kako sprema šef sa Mišelinovom zvjezdicom, zato je baš privilegija biti ovdje”, kazao je jedan od zaposlenih mladih kuvara hotela “Zeta”, i dodao da “nije bilo teško pratiti Gregorov tempo”.

Gregor nije skrivao zadovoljstvo ovom posjetom.

“Juče sam bio u Kotoru, i ovo što sam uspio da vidim od Kotora do Danilovgrada, i ono što gledam preko interneta je nestvarna ljepota. Crna Gora je, ozbiljno, prelijepa država. Ovo sada ne kažem tek onako, kao što obično kažu da bi ispali fini, već zaista tako mislim- sigurno ću opet doći”, kazao je Vračko.

Masterclass-u su prisustvovali i Jovan Radnić i Ljiljana koji su u nagradnom darivanju NLB Banke na društvenim mrežama, osvojili čas kuvanja sa Gregorom Vračkom.

“Završila sam Poljoprivredni fakultet i time se bavim, inspektor sam, a ovo što sam danas ovdje, to je poklon od moje ćerke. Ona zna koliko volim kuvanje i htjela je da me iznenadi da vidim kako to rade najbolji. Već mi se sviđa Gregor i njegov stil, nijesam iskreno pratila njegov rad ranije, ali je za nekog ko kuva iz zadovoljstva, ovo je super prilika”, kaže Ljiljana i dodaje da je došla čak iz Pljevalja, kako bi se se danas našla u kuhinji hotela “Zeta” u Danilovgradu.

Jovan Radnić koji se bavi digitalnim marketingom u jednoj od vodećih IT kompanija u Crnoj Gori, izabran je, takođe, kao pobjednik nagradnog darivanja NLB Banke, što mu je omogućilo da prisustvuje Masterclass-u.

“Pratim dosta Masterchief, i kuvarske emisije, uživam u tome”. Radnić je zahvalan organizatorima na ovoj jedinstvenoj prilici, jer kaže na prste jedne ruke može da nabroji ovakve događaje u Crnoj Gori.

Organizacije ovog nesvakidašnjeg događaja od strane NLB Banka predstavljala je priliku za povezivanje lokalnih šefova sa jednim od istaknutijih kulinara regiona, sa ciljem usavršavanja znanja i podizanje kvaliteta lokalne gastronomske ponude, kako bi se u budućnosti i crnogorska gastro ponuda našla na stranicama prestižnog Mišelin vodiča.

Za pratioce zvaničnih stranica na društvenim mrežama NLB Banke uskoro stižu praznični recepti Gregora Vračka i domaćih šefova.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *