Drinčić umjesto Đikanovića na čelu Komisije za tržište kapitala

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore u tehničkom mandatu juče je na elektronskoj sjednici usaglasila predlog poslanicima Skupštine za novi sastav Komisije za tržište kapitala Crne Gore.

Prema odluci, budući predsjednik ovog tijela trebalo bi da bude diplomirani ekonomista Željko Drinčić, a njegov zamjenik magistar ekonomskih nauka
Dragan Đukić. Za članove su predloženi diplomirani ekonomisti Ana Pivljanin i Dražen Stevović, te diplomirani pravnik Draško Malbaški.

“S obzirom na dosadašnji rad predloženih kandidata, posebno cijeneći njihovu stručnost i profesionalnost, predlažem da Vlada Crne Gore imenuje Drinčića za predsjednika Komisije za tržište kapitala, Đukića za zamjenika predsjednika, Pivljanin za člana koji će funkciju vršiti profesionalno, Stevovića za člana koji će funkciju vršiti honorarno i Malbaškog za člana koji će funkciju vršiti honorarano”, navodi se u predlogu resornog ministra finansija Aleksandra Damjanovića, na osnovu kojeg je Vlada donijela jučerašnju odluku.

Podsjećamo, aktuelnim sazivom Komisije predsjedava dr Zoran Đikanović, njegov zamjenik je Ranko Jovović, dok su članovi Azra Šehović, Asmir Pepić i ponovo predloženi Malbaški. Đukanović je angažman u nekadašnjoj Komisiji za hartije od vrijednosti – koja je kasnije preimenovana u Komisiju za tržište kapitala – započeo još 2000, a dvije godine prvi put je izabran na čelo tog tijela.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *