Podaci čak 400 miliona korisnika Twittera prodaju se na crnom tržištu?

Dodajte komentar

Podaci o 400 miliona korisnika Twittera koji sadrže privatne e-mailove i povezane telefonske brojeve navodno su stavljeni na prodaju na crnom tržištu.

 

Obavještajna kompanija za kibernetički kriminal Hudson Rock istakla je “vjerodostojnu prijetnju” putem Twittera u kojoj neko navodno prodaje privatnu bazu koja sadrži podatke za kontakt 400 miliona Twitter korisničkih računa.

“Privatna baza podataka sadrži poražavajuće veliku količinu informacija, uključujući e-mailove i telefonske brojeve korisnika visokog profila kao što su AOC, Kevin O'Leary, Vitalik Buterin i drugi”, naveli su iz Hudson Rock-a.

“U objavi nosilac prijetnje tvrdi da su podaci dobijeni početkom 2022. zbog ranjivosti na Twitteru, kao i pokušaja iznuđivanja Elona Muska da kupi podatke ili se suoči s tužbama prema GDPR-u”, dodaje se.

Hudson Rock navodi da, iako nisu bili u mogućnosti da u potpunosti provjere hakerove tvrdnje s obzirom na broj naloga, rekao je da se “nezavisna provjera samih podataka čini legitimnom”.

Web3 sigurnosna kompanija DeFiYield takođe je pogledala 1.000 računa koje je haker dao kao uzorak i potvrdila da su podaci “pravi”. Takođe su došli do hakera putem Telegrama i primijetili da tamo aktivno čekaju kupca.

Ako se utvrdi da je istinita, povreda bi mogla da bude značajan razlog za zabrinutost za korisnike Crypto Twittera, posebno one koji rade pod pseudonimom.

Međutim, neki korisnici istakli su da je teško povjerovati u kršenje tako velikih razmjera, s obzirom na to da trenutni broj aktivnih mjesečnih korisnika navodno iznosi oko 450 miliona.

Izvor: SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *