Otvorena sezona na skijalištu Kolašin 1600, Đurović: Skijiao sam na ovim stazama i fantastične su

Zimska turistička sezona 2022/2023. zvanično je počela u Ski centru Kolašin 1600. Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović sa izvršnim direktorom Skijališa Crne Gore Đurom Miloševićem i novim predsjednikom Opštine Kolašin Vladimirom Martinovićem, posjetio je danas skijalište i restoran ,,Troglava“, te konstatovao da, uprkos tome što snijega i dalje nema, sve je spremno za novu sezonu.

“Nadam se snijegu u Kolašinu i na Žabljaku. Nadamo se da će nas poslužiti vrijeme početkom januara, kako bi ovu sezonu izgurali na pravi način i kompletirali je sa uspješnom ljetnjom. Imam informaciju da su skijališta spremna. Definisan je ski pas. Mi smo dodatno obezbijedili besplatan autobuski prevoz iz Podgorice, Nikšića, Kolašina i Žabljaka. Žičare su spremne. Imao sam priliku da skijam na ovim stazama i odgovorno tvrdim da su fantastične”, izjavio je ministar Đurović.

Žal zbog nedostatka snijega iskazao je i izvršni direktor Skijališta Crne Gore Đuro Milošević, koji je naglasio da je identična situacija i u regionu.

“Visoke su temperature. Pitanje je da li bi bio i efikasan sistem vještačkog osnježavanja. Sa druge strane, i danas smo posjećeni. Mehanizacija i infrastruktura je spremna. Gostima možemo da ponudimo panoramsku vožnju žičarom K8, sa 1600 na 2035 metara. Za mlađe posjetioce tu su dvije tjubing staze. Usvojen je cjenovnik. Dnevna ski karta košta 25 eura. Objavićemo cijene na našem sajtu kako bi budući posjetioci bili informisani. Upoznati ste da smo uspostavili regionalnu saradnju sa skijalištima iz: Slovenije, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine”, naveo je Milošević, a ujedno i pozvao ljubitelje planine da dođu i vide ljepote kolašinskog kraja.

Da će sve službe lokalne administracije biti na raspolaganju i na “visini zadatka” tokom predstojeće zimske sezone, još jednom je potvrdio prvi čovjek kolašinske opštine.

“Spremno ćemo dočekati goste. Sve manifestacije koje su planirane realizovaće se u predviđenom roku. Očekujem da će sezona biti uspješna. Kolašin sada doživljava jedan investicioni bum. Ubijeđen sam da ukoliko budemo zajedno radili na razvoju, da ćemo biti konkurentni, ne samo Zlatiboru i određenim turističkim centrima u regionu, već i u Evropi”, zaključio je Martinović.

Osim besplatne vožnje žičarom K8 i tjubing parka, za odličan provod i dobro raspoloženje gostiju na otvaranju skijališta, bio je zadužen DJ Igor Lazić, poznatiji kao Niggor.

Izvor: Media Biro

Check Also

Auto-putem od početka godine prošlo 760.200 vozila

Auto-putem Princeza Ksenija je od početka ove godine prošlo 760.200 vozila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.