Formira se Koordinaciono tijelo za praćenje Programa ekonomskog državljanstva

Dodajte komentar

Vlada je na poslednjoj sjednici donijela odluku o formiranju Koordinacionog tijela za analizu Programa ekonomskog državljanstva.

Kako se može vidjeti u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade, Koordinaciono tijelo za analizu Posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore činiće predstavnici Ministarstava ekonomskog razvoja i turizma – predsjednik, te Ministasrtva unutrašnju poslova – potpredsjednik.

Članovi će biti predstavnici ministarstava ekonomskog razvoja i turizma, finansija, pravde i vanjskih poslova. Takođe, biće izabran i po jedan član iz kabineta predsjednika Vlade i Generalnog sekretarijata Vlade. Članovi će biti i Zaštitnik imovinskio-pravnih interesa Crne Gore, Agencije za investicije, te Zajednice opština.

Zadaci Koordinacionog tijela biće da koordinira aktivnostima na praćenju realizacije Posebng programa ulaganja i analizira njegove efekte, zatim da izvještava o realizaciji programa i sprovedenim aktivnostima, te da predlaže Vladi konkretne mjere.

– Radi efikasnijeg obavljanja zadataka, Koordinacioni tijelo može angažovati i eksperte iz određenih oblasti – stoji u dokumentu.

Stručne, administrativno-tehničke i druge poslove za potrebe Koordinacionog tijela obavljaće Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, prenosi portal eKapija.

Dužnost Koordinacionog tijela je da o sprovedenim aktivnostima dostavi Vladi izvještaj u roku od 60 dana od dana donošenja odluke o njegovom osnivanju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *