“La vie en rose”

Dodajte komentar

Zbrajamo utiske, ljude, poslove, aktivnosti, emocije sve čega se sjetimo u susret završnici godine. Lične i profesionalne “lekcije” koje su obilježile još jednu godinu na izmaku. Najčešće pamtimo emociju, koja je najbolji barometer i jasno izaziva dalji slijed slika, događaja…

Za takvu prijatnu, zavaljenu melanholiju potrebno je smjestiti se na udobno mjesto, a prije toga odvojiti vrijeme samo za sebe. Da li ste bile hrabre da provedete vrijeme u najboljem društvu, u baru koji ima prijatnu atmosferu, sa sobom? Preduslov za dobar ugođaj je da se tu osjećate prijatno, dobrodošlo, da estetska čula uživaju, ali i da imate onu potrebnu dozu privatnosti za svoje misli. Takva “avantura” ili “izlet” može biti upriličena u novom gradu, u kojem prvi put boravite, pa je sasvim u redu da budete sami. No, mnogo je veće zadovoljstvo kada to uradite u svom gradu, u svom kraju, u omiljenom baru, restoranu…

Izbor hrane i pića koji je pažljivo osmišljen, a još bolje realizovan pripremom i prezentacijom može izmamiti osmijeh i čuveni: mmm, koji govori više od riječi. Taj famozni zvuk kojeg globalno prepoznajemo, najbolja je oda kuvarima, jer ima autentičnost stotine pridjeva. Nekada nas osjećaj “jede mi se baš to” vodi, a povremeno je to “hoću nešto egozično, drugačije” ili “tamo ću pojesti najbolji biftek”. To prepoznavanje osjećaja, usklađivanja daju najbolje smjernice ka mjestu gdje će se dobiti željeni zalogaj.

Način kako je nešto posluženo, prezentovano, kako ste dočekani (mrko poprijeko ili s osmijehom), profesionalno ili ne dodajemo u zbirku misli o zbrajanju utisaka. Lijepa riječ, jasna informacija ili dobra preporuka za hranu i piće, koje se potvrde kroz iskustvo kreiraju utisak, koji može biti djeljiv.

Kada budeš hrabra da sebe izvedeš na ručak kako bi napravila zbrajanje utisaka u završnici godine, odabereš hranu shodno osjećaju, pustiš glasno čeznjivu “La vie en rose” od Edit Pjaf, i kažeš sebi: Ja sam DIVA svog života, sjedneš u Brigitte bar hotela Ramada Podgorica, jer si na savršenom spoju kod Dive.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *