Završen konkurs Zajedno ka vrhu: Jelena Đoković 15. nagrađena od 500 pristiglih radova

Dodajte komentar

Proglašenje 15. dobitnika nagradnog konkursa Zajedno ka vrhu završena je lijepa umjetnička i kreativna, a prije svega društveno odgovorna priča o 15. jubilarnoj godini Mtela.

„Za nas će ova godina ostati upamćena i po velikoj ljubavi Mtela prema umjetnosti jer smo kroz sedam ciklusa nagradnog konkursa bili svjedoci beskrajne kreativnosti i umijeća u stvaralaštvu mladih u Crnoj Gori“, istakla je PR menadžerka ove telekomunkacione kompanije Ana Martinović.

Ona je podsjetila na sve koji su do sada nagrađeni, počev od prvog kola u kome su nagrađene Sofije Rašo za ilustraciju i Marina Vraneš za crtež, zatim Aleksandar Cvijović za video i Milica Petričević za fotografiju u drugom kolu, dobitnici su zatim bili Igor Savić za video i Stevan Žugić za fotografiju, Aleksa Minić za ilustraciju i Edina Mišurović za fotografiju, Vinka Popović za ilustraciju i Luka Minić za pjesmu, Nikola Zarić za sliku i Žarko Klikovac za kompoziciju, te Mia Ivezić za ilustraciju i Jelica Vuković za sliku.

„Žiri Mtela  posjetioci sajta zajednokavrhu.me su proteklih mjeseci imali težak zadatak jer je od više od 500 pristiglih radova trebalo izabrati 15 najboljih. Blizu 200.000 glasova je dokaz da je nagradni konkurs zavrijedio veliku pažnju javnosti“, dodala je Martinović.

Da je 2022. godine bila posebna za Mtel potvrdila je i izvršna direktorica kompanije Tatjana Mandić, koja je podsjetila da su, proslavljajući deceniju i po postojanja, ujedno priredili mnoga iznenađenja za svoje korisnike, jer su željeli da podijele radost sa njima. Upravo je konkurs Zajedno ka vrhu jedna od aktivnosti koja je počela u aprilu, a do danas je mladim učesnicima kroz nju uručeno 14 nagrada od po 1.000 eura.

„Veoma mi je drago da smo kroz afirmaciju umjetnosti uspjeli da podstaknemo mlade da iskažu svoje talente i da to podijele sa nama. Ova godina bila je veoma uspješna za našu kompaniju, s obzirom na to da smo postali apsolutni lideri na svim poljima telekomunikacija, a kroz projekat Zajedno ka vrhu kompanija Mtel je još jednom potvrdila da je društveno odgovorno poslovanje jedno od strateških opredjeljenja“, istakla je ona i poželjela da 2023. godina svima bude još uspješnija i kreativnija.

Posljednja u nizu dobitnika je Jelena Đoković koja je takođe dobila 1.000 eura za svoju poemu „Oda Mtelu“ posvećenu ovoj komunikacionoj mreži.

„Odlučila sam da učestvujem na konkursu Zajedno ka vrhu jer je to bila i prilika da iskažem kroz poeziju ono što želim reći. Jer, poezija govori posebnom ljubavlju i samo sam čekala da budem prozvana. Onda se to i desilo – u samom finalu i srećna sam zbog toga“, rekla je emotivno nagrađena i zahvalila na priznanju, uz želju za što bolje poslovanje Mtela i u narednom periodu.

Nakon poeme posljednje nagrađene, još jednom se čula nagrađena numera „Zajedno ka vrhu“ koju je Klikovac izveo sa Vesnom Raičević, a postala je svojevrsna himna ovogodišnjeg konkursa, ali i Mtela.

„Ovim se ne završavaju kreativne priče Mtela zato se vidimo u narednoj godini na nekom novom putu Zajedno ka vrhu“, zaključila je Martinović i time simbolično spustila zavjesu na konkurs koji je počeo u aprilu ove godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *