Erste dobrotvorni doručak: Za akciju Volontera Crne Gore i radosnije dječije praznike

Dodajte komentar

Erste banka i njeni zaposleni sakupili su ukupno 5.287 EUR donacija na Erste dobrotvornom doručku, a novac će biti usmjeren Fondaciji Volonteri Crne Gore koja je pokrenula akciju prikupljanja novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica širom Crne Gore.

Ukupno 26 zaposlenih je kuvalo i posluživalo hranu na Erste dobrotvornom doručku koji je održan u upravnoj zgradi Banke, a skoro 180 kolega iz više gradova, „kupovalo“ je doručak dobrotvornim prilogom i glasalo za aktivnost koja će dobiti finansijsku podršku. Za svaki euro koji su zaposleni donirali, Erste banka je usmjerila dodatni euro, uz početni iznos donacije koji je banka izdvojila za svakog prijavljenog kuvara.

„Na najljepši način završavamo poslovnu godinu, tradicionalnim Erste dobrotvornim doručkom, u duhu dijeljenja, dobročinstva i prazničnih radosti. Nakon dvije godine pauze, ponovo smo mogli da održimo Erste dobrotvorni doručak u upravnoj zgradi i da se okupimo  na jednom mjestu, na radost kolega koje su ovog puta bile i najdarežljivije – prikupili smo rekordan iznos dobrotvornih priloga od 2017. godine od kada organizujemo ovaj događaj. Kolege su odlučile da podržimo aktivnost Fondacije Volonteri Crne Gore koja će se pobrinuti da radost praznika ne zaobiđe djecu iz socijalno osjetljivih kategorija“, rekla je Dragana Crvenica, direktorica Službe komunikacija u Erste banci.

Predstavnica fondacije Volonteri Crne Gore Marina Došen se zahvalila zaposlenima i banci na donaciji.

„Želim da se zahvalim Erste banci i njenim zaposlenim na izuzetnom doprinosu pruženom u cilju uspješne realizacije humanitarne akcije prikupljanja novogodišnjih paketića za 3.000 djece u stanju socijalne potrebe. Zahvalni smo na prepoznavanju našeg truda, vizije i napora da priuštimo radost mališanima u susret novogodišnjim i božićnim praznicima. Zajedničkim snagama uspjeli smo prenijeti glavnu poruku naše akcije – Praznici i radost pripadaju svakom djetetu u Crnoj Gori,” rekla je Došen.

Erste banka od 2017. godine organizuje Dobrotvorni doručak za zaposlene, na kojem je do sada sakupljeno ukupno oko 19,5 hiljada eura donacija koje su usmjerene na brojne plemenite inicijative.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *