Programer iz Podgorice kreirao ,,Fans United“, fudbalski klub kojim će preko aplikacije upravljati navijači

Dodajte komentar

Dugogodišnja želja o osnivanju, po svim segmentima, specifičnog fudbalskog kluba na našim prostorima, a i šire, za dvadesetosmogodišnjeg programera iz Podgorice, Filipa Vučkovića, ovih dana polako počinje da poprima realne obrise.

,,O ,,Fans United-u“ (Fens Junajtedu) razmišljam sigurno oko šest godina. Odlučio sam da napravim nešto što je inovativno, ne samo u Crnoj Gori, nego i u svijetu. ,,Fans United“ će funkcionisati tako što će navijači, koji se učlane u klub, moći da donose odluke i osjećaju se kao vlasnici. Imaće uvid u finansijsko stanje, gdje smo potrošili novac i odakle nam prihodi. Sve će biti transparentno“, otkrio je Vučković.

Pouzdanog partnera na odvažnom projektu, našao je u svojoj djevojci, sa kojom je kreirao jedinstvene platforme uz pomoć kojih će svi zainteresovani moći da se učlane. Mladi programer smatra da su upravo navijači ključna karika svakog kluba, ali da često zauzvrat dobijaju malo. Iz tog razloga, savremeno digitalno doba vidi kao idealan prostor za ,,tretman“ koji zaslužuju.

,,Sa realizacijom smo počeli prije pola godine, a u tom procesu smo uspjeli da pravno osnujemo klub, napravimo vebsajt i aplikaciju preko kojih će sve funkcionisati. Da bi postali član, neophodno je da uplatite 100 eura za godinu dana i na taj način automatski dobijate pristupni link. Aplikacija ,,Fans United“ sadržaće tačno stanje na računu kluba, kao i sekciju za glasanje, koja je najbitnija. Ona će biti bitna za fundamentalni razvoj i napredak kluba. Uz to, prikazivaće se najnovije vijesti, postojaće kontakt stranica, sekcija za gledanje treninga i utakmica uživo“, kazao je Podgoričanin.

Aplikacija trenutno broji deset članova, a Filipovu zamisao pozdravili su i domaći sportisti. Međutim, da bi klub počeo da funkcioniše, neophodan je veći broj zainteresovanih navijača.

,,Klub će biti pozicioniran u Podgorici. Da bi znali koliko će iznositi sezonski budžet, potrebni su nam članovi, a i fudbaleri koje ćemo dovesti. Planirali smo da od marta krenemo sa izborom trenera, igrača. Naravno, na osnovu prijedloga, njih će birati članovi.“

Iskrenu podršku u kreiranju noviteta na crnogorskoj fudbalskoj sceni, programeru su osim porodice, pružili i prijatelji.

,,U jednoj monotonoj fudbalskoj atmosferi, pojavila se ideja fudbalskog kluba ,,Fans United“. Kao Filipov drug, oduševljen sam idejom i od početka imam velika očekivanja. Dosta vremena provodim sa sportistima i svi imaju jako pozitivne reakcije na pomen kluba. Mislim da će ljudima sa strane biti mnogo zanimljivije, samim tim što jedan fudbalski fan, iz bilo koje države, ima mogućnost da utiče na razne odluke“, izjavio je dugogodišnji kondicioni trener Marko Jevremović.

Sa njim je saglasan i igrač Fudbalskog kluba ,,Iskra“, Filip Mitrović, preko kojeg su se upoznali Vučković i Jevremović.

,,Mislim da ideja može da donese dosta dobrog crnogorskom fudbalu. Možete da vidite finansijsko stanje kluba, a to mnogo znači, jer u Crnoj Gori imamo dosta situacija gdje klubovi ne mogu da izguraju jednu sezonu. Jedina dva kluba koja zadnjih sedam, osam godina funkcionišu na odličnom nivou su ,,Sutjeska“ i ,,Budućnost“. Znamo da krećemo iz treće lige, ali ako bi ljudi prepoznali kvaliet ,,Fans United-a“, mislim da nije neophodno toliko sredstava da bi došli do cilja“, poručio je Mitrović.

Inovativni Podgoričanin ima u planu da u narednom periodu predstavi svoju zamisao Fudbalskom savezu Crne Gore (FSCG), a do tada je pozvao sve zainteresovane da se priključe novom klubu, jer na taj način, prema njegovim riječima, imaju priliku da jednoga dana postanu dio fudbalske istorije.

Aplikacija će uskoro biti dostupna na IOS uređajima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *