“Politička nestabilnost nije uticala na crnogorsku ekonomiju”

Dodajte komentar

Na osnovu pokazatelja za 2022. godinu, politička nestabilnost nije imala uticaj na crnogorsku ekonomiju, ocijenio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović u emsisiji “Link”, na Radiju Crne Gore. Ministar je podijelio i informaciju da je Crna Gora u užem izboru za nagradu “najljepše skrivene destinacije”.

Đurović se u “Linku” pohvalio dobrim rezultatima u turizmu, izvozu…

“Naročito je važno što je budžet popravljen Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTO) i da će naš turistički proizvod biti vidljiviji”, naveo je on.

Osvrnuo se i na medijske spinove o propaloj sezoni.

“Moramo evidentirati rezultate koji su dobro. Nadamo se da ćemo je ponoviti i biti i bolji u narednom periodu. Mislim da moramo da se ujedinimo, ne nasijedamo na spinove, i i medijski podržimo naše ugostitelje. Smatram da bismo mogli da se ugledamo na Hrvatsku”, istakao je Đurović.

Nada se i da će skijališta biti spremna za zimsku sezonu, ali i da će gradovi na primorju odgovoriti zahtjevima tokom novogodišnjih praznika.

“Moramo se nadati snijegu. Kada je temperatura oko deset stepeni, i vještački snije ne pomaže… Tako da se nadamo snijegu i da ćemo upotpuniti zimsku ponudu.”

Inflacija je, dodaje Đurović, odradila svoje što se tiče cijena.

“Sa naša dva skijališta, mi možemo biti ‘bara-bara’ sa Kopaonikom i Jahorinom”, istakao je ministar.

Na temu preduzetništva, kazao je da je to žila kucavica naše ekonomije.

“Volio bih da to ide iz klupa osnovnih škola, pa kasnije do naših studenata koji će u stvarnosti znati šta je ekonomija, turizam… Imamo brojne programe podrške i u narednoj godini su izdvojena značajna sredstva za razvoj preduzetništva”, kazao je sagovornik Radija Crne Gore.

Ocijenio je da postoji prostor da Crna Gora ubrzo bude članica Evropske unije (EU) i uputio apel da se “stvari ubrzaju”.

Auto-put, kako je istakao, učinio je da Kolašin postane jedna nova destinacija.

“Potrebno je da se razvija još turističkih kapaciteta, nadam se da će se raditi i na uslovima na skijalištima… Pred Kolašinom je jedna nova perspektiva.”

Ministar je u “Linku” podijelio informaciju da je Crna Gora u užem izboru za nagradu “najljepše skrivene destinacije”.

Opšti kolektivni ugovor, kako je kazao ministar, nije u njegovoj nadležnosti, ali je istakao da se nada da će se naći rješenje.

“Da se nađe rješenje da to bude na zadovoljstvo svih radnica, ali poslodavaca”, naveo je Đurović u “Linku”.

Na pitanje o radnoj nedjelji, ministar je naveo da se neće raditi “ni protiv koga”, kao i da treba razmotriti pitanje dnevnica za medijske radnike koji rade nedjeljom.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *