Abazović: Tokom mandata 43. Vlade kreirano oko 10.000 novih radnih mjesta

Dodajte komentar

Predsjednik Vlade, Dritan Abazović, saopštio je da podaci MONSTAT-a, govore da je tokom mandata 43. Vlade kreirano oko 10.000 novih radnih mjesta.

“Od samog početka 43. Vlade uložili smo veliki napor da poboljšamo životni standard naših građana, posebno najugroženijih grupa, mladih i penzionera”, napisao je Abazović na Tviteru.

Navodi da uprkos najavama mnogih nedobronamjernih pojedinaca da je sa formiranjem Vlade ugrožena finansijska stabilnost države, isplate zarada, penzija i uprkos brojnim izazovima sa kojima su se suočili, naročito sa ugroženim zdravstenim sistemom, danas, kako kaže, sa ponosom građanima mogu postaviti nekoliko pitanja: da li je ikome jednog dana zakasnila plata ili penzija, da li se nekome duguje neka zarada ili penzija?

“Naprotiv, za ovo vrijeme uvećavali smo plate, penzije, daćemo 13. penziju, uvodimo ponovo dječje dodatke za svu djecu, naknade za novorođenčad, plaćamo besplatne udžbenike za sve osnovce, dok studenti imaju besplatno školovanje. Ponavljam, sve ovo od proljeća do danas”, istakao je Abazović.

Zvanični podaci MONSTAT-a, izraženi u priloženim grafikonima, govore, kako navodi, da je tokom mandata 43. Vlade kreirano oko 10.000 novih radnih mjesta, pa je sa 53.409 nezaposlenih, danas broj smanjen na 44.923, odnosno sa 217.520 zaposlenih, danas broj uvećan na 226.341 građanina.

Dodaje da takođe, prosječna zarade građana konstantno raste, pa je u odnosu na oktobar 2021. prosječna zarada porasla za čak 35 odsto.

“Sve ovo u vremenu rata u Evropi, energetske krize, izražene inflacije i rasta cijena. Nijesmo povisili cijenu struje, nije bilo jednog sekunda restrikcija, za razliku od većine razvijenih zemalja Evrope”, poručuje Abazović.

Istakao je da se sve može kad se hoće.

“Nastavljamo još snažnije za evropsku i prosperitetnu Crnu Goru”, zaključuje Abazović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *