Đurović: Siguran sam da građani osjećaju benefite ekonomskog rasta

Dodajte komentar

Bruto domaći proizvod u Crnoj Gori bilježi rast veći od prosjeka Evropske unije, i iznosi milijardu i 820 miliona eura, kazao je u emisiji Info plus na Adria televiziji ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović. On je kazao da je siguran da građani Crne Gore prepoznaju benefite ekonomskog rasta.

“Crna Gora je imala fantastičnu ljetnju sezonu, a broj turista koji se trenutno nalaze u zemlji ohrabruje. Siguran sam da ćemo imate dobre rezultate“, rekao je Đurović.

On je kazao je da je priliv stranih investicija veći i da su uspjeli da stabilizuju crnogorsku ekonomiju.

Đurović navodi i da smo spremi za zimsku turistički sezonu, a da se sada rade „fina podešavanja“.

“Imaćemo adekvatni zabavni program na skijalištima. Hotelijeri su spremni. Jedino što ne možemo da utičemo na snijeg, ali to je problem kao regionu kao na Kopaoniku i Jahornivi. Očekujemo su da će prvi snijeg da uskoro da padne“, kazao je Đurović.

On navodi da će turistička ponuda biti kvalitetna, a o novost su i šatl busevi ka Savinom kuku i Bjelasici, da građani ne moraju koristiti privatne automobile.

Đurović je rekao da je siguran da građani prepoznaju benefite ekonomskog rasta.

“Svako od nas ima penzionera kući koji je je dobio povećanje penzije, ili po jednog novozaposlenog u nekoj od firmi…“, rekao je Đurović.

Dodaje da je je negativan efekat inflacija, ali da je to globalni problem.

“Moramo biti realni, to je problem van okvira države Crne Gore. Moram podsjetiti, cijene struje su ostale iste. Crna Gora je jedna od rijetkih zemalja koja nije povećala cijene struje. Hvala EPCG. Ta EPCG, koja je bila optuživana za minus, danas dnevno izvozi do 2 miliona električne energije“, rekao je.

Izvor: Adria TV

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *