Sa najveće kriptoberze povučeno 1,9 milijardi dolara za 24 sata

Dodajte komentar

Najveća svjetska kriptoberza Binance zabilježila je povlačenje 1,9 milijardi dolara u posljednja 24 sata, objavila je kompanija za blokčejn podatke Nansen.

Binance je saopštio da je “privremeno obustavio” povlačenje stejblkoina USDC, kriptovalute čija je vrijednost stabilna i vezana za američki dolar u odnosu 1:1.

Iznos od 1,9 milijardi dolara je najveći dnevni odliv od juna ove godine, pokazali su Nansenovi podaci, i čini glavninu povlačenja zasnovanih na etereumu od 2,2 milijarde dolara tokom poslednjih sedam dana, prenosi Rojters.

“Povlačenje sredstava sa Binancea se povećava zbog sve veće neizvjesnosti u vezi sa izveštajem o njegovim rezervama”, izjavio je portparol Nansena.

S druge strane, predstavnik Binancea za odnose s javnošću kaže da ljudi svakodnevno deponuju i povlače sredstva iz raznih razloga.

“Sredstva korisnika na Binanceu su podržana u razmjeri 1:1, a struktura kapitala Binancea je bez duga. Uvjek imamo više nego dovoljno sredstava da ispunimo zahtjeve za povlačenje sredstava“, dodao je on.

Binance, čiju je dominaciju u kriptosvijetu zacementirao bankrot rivalske berze FTX, objavio je prošle nedjelje na Tviteru izvještaj revizorske firme Mazars kao dokaz o rezervama kojima kompanija raspolaže.

Izvještaj je pokazao da je njegova zaliha bitkoina jednog dana u novembru premašila depozite klijenata.

Informativni portal KoinDesk izvijestio je ranije da je Binance zabilježio u ponedeljak odliv sredsatava od 902 miliona dolara. Ova kriptoberza je već pod pritiskom vlasti.

Podjela između tužilaca u Ministarstvu pravde SAD odlaže zaključenje dugotrajne krivične istrage fokusirane na usaglašenost Binanceove prakse sa američkim zakonima i sankcijama protiv pranja novca, prenio je Rojters u ponedjeljak. Taj tekst britanske agencije je izazvao pad Binanceovog tokena BNB od skoro 4,0 procenta, kažu trgovci.

(Tanjug)

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *