Koliko vrijede noge Kristijana Ronalda i Lea Mesija

Dodajte komentar

Nije nepoznata činjenica da filmske, muzičke ili sportske zvijezde osiguravaju djelove tijela, posebno one koji su im bitni za posao, kako bi u slučaju da im se nešto desi, mogle nadoknaditi izgubljenu zaradu.

Ali kolika je šansa da se nekom slavnom sportisti nešto desi? Velika, posebno ako igraju na elitnom nivou, piše sajt Sve o novcu. Zbog toga mnogi sportisti osiguravaju svoje djelove tijela.

Šta je osiguranje djelova tijela?

Osiguranje djelova tijela je posebna vrsta invalidskog osiguranja koja pruža mogućnost da se spriječi finansijska propast ako je osoba nesposobna za rad.

Osiguranje djelova tijela nije dostupno široj javnosti jer ga ne pružaju tradicionalni osiguravači i veoma je personalizovano. Međutim, nema razloga zašto ga ne možete kupiti, ako ga možete priuštiti.

Fudbaleri sa osiguranim djelovima tijela

Lionel Mesi (Noge): Svaki put kada argentinski mađioničar dodirne loptu lijevom nogom, cio svijet stane i posmatra. Ovaj fudbaler ima najskuplje osiguranje djelova tijela u sportu, sa polisom na lijevoj nozi od 900 miliona dolara.

Kristijano Ronaldo (Noge): Ovaj Portugalac je najpopularniji na svijetu. Njegov naporan rad, dribling i zapanjujuća završna obrada učinili su ga jednim od najboljih fudbalera planete. Sa ovim izvanrednim vještinama, šanse za povredu su uvijek veće. Međutim, 2009. godine Real Madrid je kupio polisu osiguranja za noge svoje zvijezde za oko 144 miliona dolara.

Dejvid Bekam (Noge): Najmoderniji fudbaler koji je ikada igrao ovu igru takođe ima jednu od najskupljih polisa osiguranja. Dejvid je 2006. odlučio da osigura obije noge za nevjerovatnih 195 miliona dolara. Kasnije je nadogradio svoje osiguranje da pokrije cijelo tijelo za oko 225 miliona dolara.

Geret Bejl (Noge): Bejl je poznat po svom jedinstvenom stilu i igri. Njegov eksplozivni tempo plaši defanzivce. Da bi se zaštitio od finansijskih posljedica povreda, Geret Bejl ima oko 100 miliona eura osiguranja nogu.

Manuel Nojer (Ruke): Ruke su njegovo oružje kao golmana. Jer, da biste bili jedan od najboljih na svijetu, potrebne su vam jake ruke da biste se nosili sa svim opasnostima koje prijete vašem golu. Zato je 2014. godine Manuel Nojer osigurao ruke na 3,5 miliona dolara.

Iker Kasiljas (Ruke): Iker Kasiljas, španska legenda i jedan od najboljih golmana na svijetu, odlučio je da se povuče u avgustu 2020. godine, ali je osigurao ruke na 10 miliona dolara. Jednom se Kasiljas našalio pošto je pristao na polisu osiguranja: „Povrijedio sam koljeno, ali ponašaću se kao da me boli ruka.“

Izvor: Sve o novcu

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *