Goldman Sachs prestaje sa odobravanjem kredita i otpušta 400 zaposlenih

Dodajte komentar

Banka Goldman Sachs planira da otpusti još najmanje nekoliko stotina zaposlenih u okviru procesa restruktuiranja svog poslovanja sa potrošačima i priprema se za ekonomsku neizvjesnost u narednoj godini. Banka takođe suspenduje izdavanje neobezbijeđenih kredita potrošačima u narednom periodu.

Goldman Sachs izrađuje planove koji bi mogli da eliminišu najmanje 400 pozicija iz poslovanja sa stanovništvom sa gubitkom, navode izvori na koje se poziva Bloomberg. Izvršni direktor Dejvid Solomon (David Solomon) rekao je da slabe ambicije kompanije za potrošačko bankarstvo.

Najnoviji plan otkaza pokazuje da firma ide dalje od svoje uobičajene prakse otpuštanja osoblja sa lošim godišnjim rezultatima, što je bilo u fokusu prije nekoliko mjeseci. Solomon je nedavno takođe signalizirao da razmatra i druge poslovne pravce kako bi upravljao brojem zaposlenih i ograničio troškove.

Kompanija se suočava sa sve većim pritiskom na troškove nakon što je potrošila značajna sredstva na tehnologiju i integraciju operacija, a analitičari predviđaju da će prilagođeni godišnji profit kompanije pasti za 44 odsto. Povećani troškovi potrošačke jedinice, usporavanje sklapanja poslova i pad cijena imovine bili su razlog za smanjenje fonda za bonuse kompanije.

Solomon je naveo da banka nastavlja da kuburi sa troškovima u bliskoj budućnosti. „Pokrenuli smo određene planove za smanjenje troškova, ali će biti potrebno neko vrijeme da se shvate prednosti. Na kraju krajeva, ostaćemo okretni i dimenzionisaćemo firmu tako da odražava postojeće prilike“, rekao je direktor banke Goldman Sachs.

Potrošačko poslovanje zaustaviće odobravenje kredita u narednim mjesecima. Ti neobezbijeđeni krediti bili su jedan od najvidljivijih znakova problema. To je primoralo banku da juri neplaćen dugove na lokalnim sudovima širom zemlje. Banka ostaje posvećena razvoju programa štednih računa sa visokim prinosom koji su pomogli u privlačenju depozita potrošača.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *