Vladan Tabaš novi predsjednik Upravnog odbora ICT klastera Cortex

Dodajte komentar

Upravni odbor crnogorskog ICT klastera Cortex, na sjednici održanoj dana 10.11.2022. godine, jednoglasno je donio odluku da na čelu ovog upravnog tijela klastera bude Vladan Tabaš, izvšni direktor kompanije Čikom.

Novoizabrani predsjednik Upravnog odbora klastera koji okuplja renomirane crnogorske IT kompanije, izrazio je zadovoljstvo zbog ukazanog povjerenja Upravnog odbora i osvrnuo se na period i dosadašnja ostvarenja klastera.

“Cortex je već prve godine rada na crnogorskoj IT sceni postavio prepoznatljive temelje i nadgradio ih na polju udruživanja i jačanja IT zajednice, edukacije na raznim nivoima, internacionalizacije i promocije digitalnih standarda i digitalne transformacije. Velika mi je čast i zadovoljstvo što mi je dato povjerenje da budem na čelu Upravnog odbora Cortexa i nadam se da ću svojim radom i iskustvom zajedno sa ostalim članovima Upravnog odbora pomoći izvršnom timu i svim članicama Cortexa da nastavimo dobro pripremljenim stazama. Ambicije su nam velike od starta, ali je i naša snaga velika i garant je uspjeha vizije koja je naša vodilja – digitalno transformisane Crne Gore sa jakim IT sektorom sposobnim da ne samo pruža usluge na lokalnom tržištu, već i da bude cijenjen i u međunarodnim okvirima.” – rekao je Tabaš.

Ulogu predsjednice Upravnog odbora ICT klastera Cortex, od osnivanja klastera do imenovanja novog predsjednika, obavljala je Sanja Gardašević, izvršna direktorica kompanije Alicorn, koja će nastaviti da bude član Upravnog odbora klastera, zajedno sa:

Osnovan sa ciljem da bude predvodnik u digitalnoj transformaciji privrede i javne uprave, kao i da unaprijedi okvir i ekosistem koji je neophodan za obezbjeđivanje digitalnih inovacija u industriji i obrazovanju, Crnogorski klaster ICT Cortex je u protekle dvije godine okupio 34 renomirane IT kompanije koje su prepoznale značaj i potrebu postojanja ove organizacije za digitalni razvoj Crne Gore. Uspio je da uveže akademski i javni sektor, te pokrene brojne programe među kojima i najveći program u oblasti ICT edukacije Cortex akademiju, realizuje nekoliko projekata u oblasti internacionalizacije, te osnuje fondaciju “Čini dobro”

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *