Budućnost Aerodroma u fokusu razgovora u Parizu

Dodajte komentar

Aerodromi Crne Gore, slobodne zone, te sajber bezbjednost, samo su neke od tema o kojima je ministar finansija Aleksandar Damjanović razgovarao u Parizu sa predstavnicima Ministarstva za spoljnu trgovinu, Organizacije za evropsku saradnju i banke Savjeta Evrope. Francuska, kao jedna od zemalja koje odlučuju o evropskoj perspektivi naše zemlje, spremna je da pruži punu podršku Crnoj Gori na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Budućnost Aerodroma Crne Gore bila je u fokusu razgovora ministra finansija sa francuskim kolegom za spoljnu trgovinu. Ali i brojna druga pitanja koja će doprinijeti jačem povezivanju sa jednom od država koje odlučuju o evropskoj perspektivi Crne Gore.

“Razgovaralo se o mogućnostima ulaganja Francuske u Crnu Goru, francuskih kompanija. Neke teme koje su opšte poznate smo ponovo aktuelizovali, pitanje Aerodroma, koncesija, stausa tendera, nekih drugih projekata o kojima Francuska i Crna Gora mogu da razgovaraju iz oblasti energetike i saobraćaja”, kazao je Damjanović.

On je zadovoljan i razgovorima sa predstavnikom Organizacije za ekonomsku saradnju, o projektima koje Crna Gora već ima i treba da ima sa tom organizacijom.

“Razgovarano je podršci u dijelu građenja nove reputacije vezane za slobodne zone”, rekao je Damjanović.

I projekti koji se tiču sajber bezbjednosti bili su tema razgovora sa guvernerom banke Savjeta Evrope.

“Gdje dobijamo ozbiljnu podršku da budemo spremni da nam se nikad više ne djese neke stvari. Crna Gora mora pokazati spremnost da kao članica kluba i NATO država ima kapacitete da se branimo od sajber napada”, Damjanović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *