“Crnogorski san”na IDU forumu u Vašingotnu, u kampanji za članstvo EU

Dodajte komentar

OSNIVAČ CRNOGORSKOG SNA, RADE VUJAČIĆ NA IDU FORUMU U VAŠINGTONU ZALAGAO SE ZA PRISTUP CRNE GORE EVROPSKOJ UNIJI

Crnogorski san prisustvovao je Međunarodnom forumu demokratske unije 2022. u Vašingtonu, u periodu od 6-9. decembra 2022. godine. Predstavljena od strane osnivača Crnogorskog sna, Rada Vujačića, NVO se sastala sa značajnim ličnostima kako bi predstavila svoju kampanju i založila se za pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji.

„Crnogorski san je došao u Vašington da strastveno vodi kampanju za novi put ka naprijed za našu zemlju – bez obzira na partijsku ideologiju, etničku pripadnost ili interesnu grupu – da osigura prosperitetnu budućnost. Naši partneri na forumu IDU širom svijeta žele da vide kako naša zemlja napreduje.” rekao je osnivač Crnogorskog sna Rade Vujačić.

Prisustvo na IDU forumu omogućilo je Crnogorskom snu da učestvuje u diskusijama o politici, identifikuje najbolje prakse za vođenje kampanje i da dobije podršku i mišljenja za NVO od strane političkih lidera širom svijeta.

„Globalni angažman je ključan za pristupanje Crne Gore EU i otputovao sam u Vašington da se sastanem sa liderima koji su velike pristalice Crne Gore i dijele našu strast da Crnu Goru transformišemo u modernu, evropsku državu“, rekao je Vujačić.

Dok je bio u Vašingtonu, Vujačić je razgovarao sa ključnim ličnostima kao što su Janes Janša, bivši premijer Slovenije, Petro Porošenko, bivši predsednik Ukrajine, Skot Morison, bivši premijer Australije i Liz Trus, bivša premijerka UK.

Forum IDU okuplja visoke kreatore politike, političke ličnosti i lidere iz cijelog svijeta. Učesnici nastupaju u otvorenim debatama i grade odnose, raspravljaju o političkim izazovima i podržavaju partnere širom svijeta.

Crnogorski san je nezavisna nevladina organizacija koju su osnovali građani Crne Gore da osiguraju put Crne Gore ka članstvu u EU. Ukoliko smatrate da je pristupanje EU najvažnije pitanje za Crnu Goru, prijavite se na peticiju Crnogorskog sna na njenom sajtu: https://www.crnogorskisan.org/.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *