Pogledajte kako je bilo na jedinstvenom kulinarskom događaju: Dobitnik Mišelinove zvjezdice u hotelu Zeta u Danilovgradu

Dodajte komentar

Hotel Zeta by Sambic u Danilovgradu danas je imao priliku da bude domaćin jedinstvenog kulinarskog događaja, koji su organizovali hotel Ramada i NLB.

U hotelu Zeta tako je održan vrsni Masterclass, koji je vodio popularni kuvar iz regiona, Gregor Vračko.

Vračko je kuvar iz Slovenije, čiji je restoran nosilac čuvene Mišelinove zvjedice, priznanja jednako važnog za kuvare, kao popularni Oskar za umjetnike.

A da je priprema nesvakidašnjih specijaliteta izgledala kao na filmu, uvjerila se i ekipa portala Dnevno.me, koja je “zavirila” direktno u kulinarsku “laboratoriju” Gregora Vračka.

Gosti hotela Zeta by Sambic imali su, između ostalog, priliku da isprobaju razna kulinarska umijeća popularnog kuvara, a posebnu pažnju zavrijedio je neobičan spoj ukusa mediterana i sjevera zemlje, ili kako bi ga slikovito opisali, “Crna Gora u malom” – orada u sosu sa Njeguškom kobasicom. Što bi se reklo, ljubav na prvi zalogaj!

Gosti su oprobali i anjole sa crnim tartufima i sirom, služene sa njokama od bundeve u kremastom sosu, kao i ramstek sa palentom u kremastom sosu.

Vračko jeste danas bio šef kuhinje, ali ništa manju nije bilo ni osoblje kuhinje hotela Zeta, koji su marljivo kao priliči pravim profesionalcima, radili, ali i učili od slovenačkog kuvara.

Njegova desna ruka bio je šef kuhinje u čuvenom hotelu Ramada Podgorica, Nikola, koji je hitro i profesionalno pratio svaki potez poznatog kuvara, i išao “rame uz rame” sa dobitnikom Mišelinove zvjezdice.

Pored toga, u kuvanju su učestvovali i kuvari restorana “13. jul” i Forza hotela.

Somelijer vinarije “13.jul Plantaže” Bojan Bracanović, predstavio je danas premijum vina ovog nacionalnog brenda.

Za “najmlađe” u ovom poslu, posebno važan događaj bio je gledati i upijati trikove od kuvara poput Gregora:

“Prvi put pristvujemo ovakvom događaju. Završio sam školu za srednje i stručno obrazovanje “Sergije Stanić” jer volim ovaj posao, volim da spremam hranu. Nemate često u životu priliku da gledate kako sprema jedan od najpoznatijih kuvara regiona, zato je baš privilegija biti ovdje”, kazao je našem portalu jedan od zaposlenih mladih kuvara hotela Zeta, i dodao da “nije bilo teško pratiti Gregorov tempo”.

“Možda ne spremamo svaki dan ovakva jela, ali nije bilo ništa komplikovano i teže izvodljivo”, dodao je on.

Iako je tu samo jedan dan, uživao je, kaže nam Gregor Vračko, i to ne samo spremajući, već boraveći u Crnoj Gori.

“Juče sam bio u Kotoru, i ovo što sam uspio da vidim od Kotora do Danilovgrada, i ono što gledam preko interneta nestvarna ljepota. Crna Gora je, ozbiljno, prelijepa država. Ovo sada ne kažem tek onako, kao što obično kažu da bi ispali fini. već zaista tako mislim- sigurno ću opet doći. Prelijepa priroda, sve”, kazao je Vračko portalu Dnevno.me.

Rekao nam je i da je za sljedeći dolazak ostavio da proba i uživa u tradicionalnim crnogorskim specijalitetima.

“Nijesam stigao da probam ništa, ali sljedeći put hoću definitivno. Tu sam samo jedan dan, danas odmah idem nazad”, dodao je Vračko.

A zahvaljujući hotelu Ramada i NLB Banci, najkretivniji su imali mogućnost da “oslušnu sve jezike” Gregorove kuhinje.

“Završila sam Poljoprivredni fakultet i time se bavim, inspektor sam, a ovo što sam danas ovdje, to je poklon od moje ćerke. Ona zna koliko volim kuvanje i htjela je da me iznenadi da vidim kako to rade najbolji. Već mi se sviđa Gregor i njegov stil, nijesam iskreno pratila njegov rad ranije, ali je za nekog ko kuva ovo super prilika”, kaže Ljiljana i dodaje da je došla čak iz Pljevalja, kako bi se se danas našla u kuhinji hotela Zeta u Danilovgradu.

Kako je kazala našem portalu, žao joj je što se u Crnoj Gori ne organizuju više ovakvih događaja, pa su oni koji vole kuhinju i kulinarstvo prinuđeni da recepte i kulinarske trikove otkrivaju prateći kanale poput 24Kitchen i slično.

Jovan Radnić izabran je, takođe, kao pobjednik nagradnog darivanja NLB Banke, što mu je omogućilo da prisustvuje master classu u hotelu Zeta.

“Pratim dosta Masterchief, i kuvarske emisije poput Džejmi Olivera, Gordona Remzija i ovo je bilo takvo iskustvo. Kao da ste imali nekog ko je u rangu njihovom. Neko ko sprema za vas hranu, pokazuje vam korak po korak kako se sve to dešava i vidite sa koliko kreativnosti to ljudi rade, i sa koliko malo sastojaka mogu da naprave nešto što je fenomenalnog ukusa”, kaže Jovan koji je za ovaj događaj saznao preko društvenih mreža i objave NLB Banke.

Radnić je zahvalan organizatorima, jer kaže na prste jedne ruke može da nabroji ovakve događaje u Crnoj Gori.

“Jedinstvena prilika za sve koji nijesu iz tog svijeta da učestvuju putem nagradne igre, nešto nauče i daju svoj mali doprinos”, zaključio je Radnić.

S novim znanjem i još jednim vrijednim iskustvom i ekipa portala Dnevno izašla je iz hotela Zeta, uz najtopliju preporuku – posjetite mjesto kojem je zaštitni znak ljubazno osoblje i jedinistveni ukusi.

Izvor: Dnevno.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *