Statis u partnerstvu sa kraljevićima iz Emirata, moguć ulazak Alfa Dabi fonda u Sveti Stefan

Dodajte komentar

Alfa Dabi Holding (Alpha Dhabi), investicioni fond kraljevske porodice Al Nahijan iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, potpisao je ugovor o zajedničkom ulaganju sa Monterok investicionom grupom, koja je vlasnik Namosa, lanca luksuznih restorana u UAE i Zalivu.

Predsjednik Monteroka je grčki biznismen sa crnogorskim državljanstvom Petros Statis, koji u Crnoj Gori vodi Adriatic properties, a koji je zakupac Svetog Stefana.

Prema saznanjima “Vijesti”, postoji mogućnost da Alfa Dabi Holding uđe i u Adriatic properties.

Bloomberg piše da je transakcijom Alfa Dabi Holding ušao u biznis ugostiteljstva, hrane i pića i prenosi izjavu Hamada Salem Al Ameri, direktora holdinga koji kaže da su prepoznali potencijal za širenje biznisa na ova tržišta sa snažnim osnovama na globalnom nivou podstaknuta povratkom putovanja i slobodno vrijeme nakon COVID-19.

“Naše širenje u ovaj prostor potvrđuje našu ambiciju da okupimo portfelj vodećih luksuznih i lajfstajl brendova i uzbuđeni smo što ćemo krenuti na ovo putovanje s Monterokom”, zaključuje Al Ameri.

Bloomberg prenosi i riječi Statisa da partnerstvo označava novu etapu u razvoju brenda Namos i da je izraz priznanja za ono što je do sad urađeno.

“Ovo zajedničko ulaganje pozicioniraće naše poslovanje za ubrzani rast u nadolazećim godinama”, dodaje Statis.

Alfa Dabi fond je dio jednog od najvećih fondova kraljevske familije koja procjenjuje fond na 300 milijardi dolara. Namos je u kategoriji pojedinačnih restorana najveći u svijetu sa godišnjim prometom od preko 70 miliona dolara i profitom od preko 20 miliona.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *