Otvorena fabrika čipsa, uskoro još dva proizvodna pogona u Tuzima

Dodajte komentar

Pitanje je sedmica kada će biti otvorene još dvije fabrike u Tuzima koje se baviti preradom proizvoda ratara i stočara, kazao je predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj na otvaranju pogona fabrike čipsa u tom gradu.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović istakao je da će Crna Gora “konačno imati proizvod koji će se naći na mnogim rafovima širom regiona”, te da će, ako se nastavi ovim tempom, faliti radne snage.

“Opština Tuzi će u narednom periodu otvoriti još dvije fabrike. Generisaće još radnih mjesta. Ovo je apel da ostajemo ovdje, u našoj zemlji, i apel da moramo da budemo konkurentni”, rekao je Abazović.

Dalje je istakao je da je otvaranjem fabrike generisano mnogih radnih mjesta, ali i otvoreno na stotine mogućnosti za poljoprivredne proizvođače.

“I to je prvi korak. Naredne godine plan je da se broj radnih mjesta poveća na 100. Time ćemo doći u situaciju, ako se ovako bude upravljalo opštinom, da će faliti radne snage”, rekao je Abazović.

Izvršna direktorica fabrike Rijalda Perković kazala je da će otvaranje fabrike ujedno pospješiti i oporaviti poljoprivrednu proizvodnju u Crnoj Gori. Takođe je istakla kako je to veliki uspjeh za Crnu Goru. Naglasila je da će izvozom ka drugim državama fabrika proširiti proizvodnju i postrojenja.

“Otvaranje fabrike čipsa će ujedno pospiješiti i oporaviti poljoprivrednu proizvodnju čime će se sem smanjenja nezaposlenosti direktno uticati na ekonomski razvoj države”, kazala je ona.

Istakla je da su naišli na veliki odziv proizvođača.

“Sljedeće, 2023. godine, startovaćemo sa dvostruko većim kapacitetima nego što imamo danas i trebaće nam izuzetno organizovana i kvalifikovana grupa koja će stvoriti kvalitet”, kazao je jedan od vlasnika fabrike Bedri Kosumi.

Drugi korak je, kako je kazao, prelazak na smrznute proizvode.

Đeljošaj je naveo da je pitanje nedjelja kada će biti otvorene dvije fabrike u Tuzima koje se baviti preradom proizvoda ratara i stočara.

“Sigurni smo da ćemo našom strategijom spriječiti našu najveću ranu, a to je iseljavanje radnika”, kazao je Đeljošaj.

Proizvodi će se distribuirati na domaće i inostrano tržište.

Izvor: RTCG

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *