Abazović najavio: Država uvećava svoj udio u Luci Bar

Dodajte komentar

Država je spremna da uveća i dio vlasništva u Luci Bar, kazali su predstavnici Vlade nakon sastanka sa rukovodstvom kompanije.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da Vlada namjerava da kupi akcije Luke Bar i tako svoj kapital uveća na 66 ili više odsto.

“To bi značilo da ima više od dvije trećine akcija. Spremni smo odmah da uđemo u pregovore sa kompanijom Port od Adria o totalnom preuzimanju njihovog udjela u Luci Bar”, kazao je Abazović.

“Imamo veliki broj brodova u najavi. Još uvijek nas čeka 50.000 tona pretovara u decembru. Napravili smo odličan rezultat”, dodao je izvršni direktor Luke Bar Ilija Pješčić.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da država uvećava imovinu i svoje prisustvo u Luci Bar.

“Pokušavamo da zaokružimo vlasništvo nad čitavom teritorijom Luke Bar kako bi ona bila interesantna i za strane investitore, pominje se oblast energetike, svjesni smo da ovdje ima i vojnostrateškog značaja, političkog značaja i ekonomskog”, kazao je Damjanović.

“Nadamo se da će ovo biti samo prvi korak ka novom licu Luke Bar i Crne Gore i da će ovo biti veliki razvojni potencijal za grad Bar ali i za cijelu Crnu Goru”, dodao je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Inače, Luka Bar je ove godine ostvarila profit od 5 miliona i 200 hiljada eura što je 13 puta bolji rezultat nego prethodne godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *