Abazović najavio: Država uvećava svoj udio u Luci Bar

Država je spremna da uveća i dio vlasništva u Luci Bar, kazali su predstavnici Vlade nakon sastanka sa rukovodstvom kompanije.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da Vlada namjerava da kupi akcije Luke Bar i tako svoj kapital uveća na 66 ili više odsto.

“To bi značilo da ima više od dvije trećine akcija. Spremni smo odmah da uđemo u pregovore sa kompanijom Port od Adria o totalnom preuzimanju njihovog udjela u Luci Bar”, kazao je Abazović.

“Imamo veliki broj brodova u najavi. Još uvijek nas čeka 50.000 tona pretovara u decembru. Napravili smo odličan rezultat”, dodao je izvršni direktor Luke Bar Ilija Pješčić.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da država uvećava imovinu i svoje prisustvo u Luci Bar.

“Pokušavamo da zaokružimo vlasništvo nad čitavom teritorijom Luke Bar kako bi ona bila interesantna i za strane investitore, pominje se oblast energetike, svjesni smo da ovdje ima i vojnostrateškog značaja, političkog značaja i ekonomskog”, kazao je Damjanović.

“Nadamo se da će ovo biti samo prvi korak ka novom licu Luke Bar i Crne Gore i da će ovo biti veliki razvojni potencijal za grad Bar ali i za cijelu Crnu Goru”, dodao je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Inače, Luka Bar je ove godine ostvarila profit od 5 miliona i 200 hiljada eura što je 13 puta bolji rezultat nego prethodne godine.

Check Also

Lista automobila koji su trošili najmanje goriva od 1975. do danas

Prema sajtu Statista, kada kupuju automobile potrošačima nije toliko bitan ni njihov izgled, pa čak …

Leave a Reply

Your email address will not be published.