MMF započeo zvaničnu posjetu Crnoj Gori; Žugić: Koeficijent solvetnosti banaka dvostruko veći od propisanog

Dodajte komentar

Međunarodni monetarni fond započeo je zvaničnu posjetu Crnoj Gori sastankom sa predstavnicima Centralne banke, a cilj je prikupljanje podataka potrebnih za analizu i evaluaciju ukupnog ekonomskog stanja u zemlji.

Guverner CBCG dr Radoje Žugić danas se susreo sa zamjenikom izvršnog direktora Belgijsko-holandske konstituence u MMF Lucom Dresseom i šefom Misije MMF-a za Crnu Goru Srikantom Seshadrijem.

“Prezentujući predstavnicima MMF-a ključne trendove koji karakterišu bankarski sektor Crne Gore, guverner Žugić je konstatovao da su banke stabilne, likvidne i adekvatno kapitalizovane, što potvrđuje koeficijent solventnosti, koji na nivou sistema iznosi 18,43%, što je skoro dvostruko više od propisanog zakonskog minimuma”, navedeno je iz vrhovne monetarne institucije.

Predstavnici MMF-a će tokom posjete obaviti razgovarati sa predstavnicima CBCG u cilju prikupljanja podataka o stanju u bankarskom sektoru i važećim mjerama monetarne politike, kao i o izgledima i projekcijama za naredni period.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *