MMF započeo zvaničnu posjetu Crnoj Gori; Žugić: Koeficijent solvetnosti banaka dvostruko veći od propisanog

Međunarodni monetarni fond započeo je zvaničnu posjetu Crnoj Gori sastankom sa predstavnicima Centralne banke, a cilj je prikupljanje podataka potrebnih za analizu i evaluaciju ukupnog ekonomskog stanja u zemlji.

Guverner CBCG dr Radoje Žugić danas se susreo sa zamjenikom izvršnog direktora Belgijsko-holandske konstituence u MMF Lucom Dresseom i šefom Misije MMF-a za Crnu Goru Srikantom Seshadrijem.

“Prezentujući predstavnicima MMF-a ključne trendove koji karakterišu bankarski sektor Crne Gore, guverner Žugić je konstatovao da su banke stabilne, likvidne i adekvatno kapitalizovane, što potvrđuje koeficijent solventnosti, koji na nivou sistema iznosi 18,43%, što je skoro dvostruko više od propisanog zakonskog minimuma”, navedeno je iz vrhovne monetarne institucije.

Predstavnici MMF-a će tokom posjete obaviti razgovarati sa predstavnicima CBCG u cilju prikupljanja podataka o stanju u bankarskom sektoru i važećim mjerama monetarne politike, kao i o izgledima i projekcijama za naredni period.

Check Also

Lista automobila koji su trošili najmanje goriva od 1975. do danas

Prema sajtu Statista, kada kupuju automobile potrošačima nije toliko bitan ni njihov izgled, pa čak …

Leave a Reply

Your email address will not be published.