Glovo pokreće Glovo Local, program koji pomaže malim preduzećima da napreduju u uslovima ekonomske krize

Dodajte komentar

Uz inflaciju i rastuće cijene, Glovo — aplikacija koja je pionir multikategorijalne ponude — pokreće Glovo Local. Ovaj program, kojim će se omogućiti digitalizacija proizvoda i usluga i potspješiti privredni rast, usmjeren je na mala i srednja preduzeća u maloprodajnoj i restoranskoj industriji.

U sklopu Glovo Local programa lokalna preduzeća imaju priliku da, shodno svojim potrebama, na jednom mjestu i platformi izaberu najadekvatnija rješenja za njihov biznis.

Usluge koje su im na raspolaganju u okviru programa uključuju digitalna i operativna rješenja za sopstvene kanale i prodavnice; namjenske alate koji im pomažu da upravljaju svojim procedurama na prodajnom mjestu (od uvida u podatke do pružanja rješenja za lanac snabdijevanja) i razvijaju svoje poslovanje pomoću marketinških i reklamnih mogućnosti kako bi došli do novih kupaca i povećali svoju vidljivost. Sve navedeno dio je ekosistema koji počiva na mogućnostima učenja i razvoja i kao takav uključuje smjernice i podršku koji mogu biti od koristi preduzećima u procesu digitalizacije.

„U Crnoj Gori značajan dio naših partnera čine mala lokalna preduzeća u čiji potencijal snažno vjerujemo. Svjesni smo naše uloge u pružanju podrške lokalnim preduzećima da se digitalizuju, a sa Glovo Local programom ih stavljamo u centar naše strategije, jačajući naše tehnološke i operativne napore da im donesemo bolja rješenja za unapređenje njihovog poslovanja. Koristeći alate koje Glovo Local pruža, možemo im pomoći da dođu do više klijenata, ubrzavajući njihov put ka rastu i održivoj profitabilnosti. Na ovaj način otvaramo put preduzećima da se razvijaju i podstičemo lokalnu ekonomiju“, ističe Bojana Radović, izvršna direktorica kompanije Glovo za Crnu Goru.

Glovo Local, program koji startuje na svih 25 tržišta na kojima Glovo posluje, prvi je program te vrste u Evropi, Africi i Aziji koji nudi konsolidovani portfolio usluga i rješenja za mala i srednja preduzeća koja su prilagođena njihovim potrebama.

Pokretanje Glovo Local programa u skladu je sa istraživanjem koje je Glovo sproveo u periodu od septembra do novembra 2022. godine. Istraživanje je sprovedeno na više od 3.200 malih i srednjih preduzeća u domenu prehrambrene i restoranske industrije na devet tržišta u Evropi i Africi pokazalo je da više od jedne trećine malih i srednjih preduzeća (34%) smatra da je dolazak do novih kupaca glavni izazov, dok skoro polovina (48%) njih u svim zemljama smatra da digitalno iskustvo njihovih korisnika postaje važnije od iskustva uživo.

Među faktorima koji su doveli do toga da mala i srednja preduzeća traže dodatnu podršku su promjene potrošačkih navika, visoka inflacija, niža potrošnja potrošača i sveobuhvatni makroekonomski rizici.

O Glovu

Glovo je jedna od prvih multikategorijalnih aplikacija koje povezuju restorane, apoteke, prehrambene lance i prodavnice široke namjene, uključujući i kategoriju „bilo šta“ koja korisnicima omogućava da naruče što god žele u svom gradu. Osnovan u Barseloni 2015. godine, Glovo posluje na 25 tržišta u više od 1300 gradova u jugozapadnoj i ističnoj Evropi, te u Africi. Misija Glova je da svim stanovnicima grada u kojem posluje učini brzo dostupnim sve ono što taj grad nudi. Na taj način korisnici Glova mogu uživati u svom odabiru proizvoda kada i gdje oni to žele.

Za više informacija, posjetite: https://about.glovoapp.com/en/.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *