Damjanović protiv ukidanja ekonomskog državljanstva

Dodajte komentar

Zakonodavni odbor podržao je Predlog zakona o budžetu i predlog odluke o zaduživanju, kao i završni račun budžeta za 2021. godinu koji je dobio duplo negativno mišljenje DRI. Zaduženje je planirano do 600 miliona.

Predlog budžeta je obrazlagao ministar finansija Aleksandar Damjanović koji je kazao da je budžet za narednu godinu planiran u iznosu od 2,85 milijardi eura, te da su njime planirana veća sredstvazazaradeujavnom sektoru, povećanje penzija, rast kapitalnog budžeta…

Rastprihoda je konzervativan. Vidjećemo, zavisiće od mnogo faktora. Naši građani se čuvaju od posledica inflaci je, čuvamo privredu od dodatnih opterećenja, suzbijamo sivu ekonomiju rekao je Damjanović na sjednici Zakonodavnog odbora.

Vladimir Martinović (Demokrate) je pitao Damjanovića i da li novac od ekonomskog državljanstva postoji na računu i li se prihodi po tom osnovu tek očekuju.
Damjanović je odgovorio da je bio iznenađen što se sredstva od ekonomskog državljanstva nalaze na računima van budžeta. To je, kako smatra, nezakonito.

“Ova sredstva moraju da budu iskazana u budžetu, to sad radimo. Javna sredstva ne mogu da se troše budžetski a da se prikupljaju vanbudžetski. Ideja je da možemo da računamo na nekih 70 miliona eura, shodno podnijetim aplikacijama, onima koje su riješene i koje tek treba da se riješe. Ono što je sigurno je 35 miliona”, precizirao je Damjanović.

Kazao je da je ideja bila da jedan dio tih sredstava ide svim opštinama, a za drugi dio d a se kandiduju opštine koje imaju kapitalne projekte. Ministar je rekao da će biti velika šteta za Crnu Goru prekid ovog programa koji zahtijeva EU.

“Štete će biti velike jer za Crnu Goru postoji veliko interesovanje”, izjavio je Damjanović.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *