Air Montenegro najavio nove linije: Od juna ka Brnu i Bratislavi, veći broj letova za Prag

Nacionalna avio kompanija Air Montenegro počela je da prodaje karte za sezonske letove ka Pragu, Bratislavi i Brnu koji će biti aktivni ovog ljeta.

Tako će linija od Tivta do Praga biti otvorena u maju, a saobraćaće se četiri puta sedmično – dva puta više u odnosu na ovu godinu. Prvi letovi na novim relacijama – iz Tivta ka Brnu i iz Podgorice ka Bratislavi – počeće od juna 2023. godine.

Kako je saopšteno iz kompanije Air Montenegro, u toku je intenzivna priprema naredne sezone i uspostavljanje starih i novih destinacija ka kojima će saobraćati. Ističu da zimski period koriste da se na vrijeme pripremili narednu sezonu, za koju očekuju da će biti još uspješnija od ovogodišnje.

“Planiramo širenje flote i ponovno pokretanje letova ka destinacijama koje su se u 2022. pokazale kao vrlo atraktivne za turiste koji dolaze u našu zemlju. Takođe, u toku su finalne pripreme za otvaranje linija ka novim gradovima, a poseban potencijal vidimo u češkom tržištu odakle postoji velika zainteresovanost putnika. Od naredne godine letjećemo za Prag i Brno, a zbog velike potražnje planiramo da povećamo broj letova koji će se odvijati sve do oktobra. U ovom trenutku bilježimo veliko interesovanje i slovačkih turista, koji će imati direktne letove ka Podgorici iz Bratislave“, saopšteno je iz kompanije Air Montenegro.

Kako dodaju, povezivanje sa ovim destinacijama doprinijeće i produženju turističke sezone te promociji Crne Gore kao cjelogodišnje destinacije.

Nacionalni avio-prevoznik je u 2022. godini letio ka 16 različitih gradova među kojima su: Pariz, Nant, Lion, Cirih, Frankfurt, Kopenhagen, Ljubljana, Beograd, Prag, Banja Luka, Istanbul, Tel Aviv, Katovice, Jerevan, Kairo… Pored navedenih destinacija, Air Montenegro od sledeće godine planira i uvođenje novih. Trenutno leti ka Ljubljani, Istanbulu i Beogradu.

Check Also

Pogledajte najnoviju Bloombergovu listu milijardera

Najnovija Blumbergova lista milijardera nje donijela novina kada je u pitanju prva petorka. Na prvom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.