Crna Gora sada i u ponudi američkih turoperatora

Dodajte komentar

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena je prvi put u Sjedinjenim Državama i to tokom godišnje konferencije Udruženja turoperatora SAD (USTOA).

Riječ je o jednom od ključnih događaja za turističku industriju SAD, koji je okupio preko predstavnike 700 američkih turoperatora i turističkih agenata.

“Drago mi je što je Crna Gora predstavljena na ovoj konferenciji i postoji veliko interesovanje. Amerikanci već znaju za nju, ali uglavnom kroz putovanja kruzerima ili kao izletničku destinaciju. Vrijeme je da je upoznaju kao jedinstvenu turističku destinaciju, gdje će provesti više dana. Siguran sam da će tržište SAD biti vrlo značajno za Crnu Goru u narednom periodu”, poručio je Robert Di (Robert Dee).

Da su turistima iz SAD-a zanimljive destinacije sa raznovrsnom ponudom kao što je Crne Gora, saglasan je i direktor jednog od značajnijih turoperatora Sjeverne Amerike “Sky Vacation” Ričard Kriger (Richard Krieger), kojem se posebno dopala kombinacija mora i planina.

“Naši turisti uvijek žele da iskuse nešto novo, otkriju nova mjesta i u tom smislu Crna Gora ima veliki potencijal. Pored savršene kombinacije mora i planina, imate odličnu tradicionalnu kuhinju i dobra vina, što je vrlo atraktivno našim turistima. Vjerujem da će se Crna Gora naći na listi destinacija za odmor turista iz SAD-a”, naveo je Kriger.

Iz NTO ističu da su intenzivirali promotivne aktivnosti ka tržištu SAD, pa su tim povodom, između ostalog, organizovali radionicu “Trendovi putovanja na tržištima engleskog govornog podruja” namijenjenu turističkoj privredi i lokalnim turističkim organizacijama, kako bi spremno odgovorili zahtjevima u narednoj i sezonama koje dolaze.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *