Darujmo najvrijednije – kapi koje život znače!

Dodajte komentar

UNIQA osiguranje, u saradnji sa The Capital Plaza centrom i Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore, već sedmu godinu zaredom tradicionalno organizuje Dan dobrovoljnog davanja krvi

Dan dobrovoljnog davanja krvi, biće organizovan 13. decembra 2022. godine u galeriji The Capital Plaza centra, u periodu od 9 do 14 časova. Pozivamo sve zainteresovane da se priključe akciji, kako bismo 2022. godinu zaokružili jednim humanim činom!

  • Krv je jedini lijek humanog porijekla. Transfuzija krvi svaki dan spašava živote. U Crnoj Gori dnevne potrebe za zbrinjavanje pacijenata su 150-200 jedinica krvi, što predstavlja upravo toliko dobrovoljnih davaoca krvi, kažu iz Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore.

Krv se u bolnicama daje povrijeđenima, koji su izgubili određenu količinu sopstvene krvi zbog povrede ili bolesti, bolesnicima kojima se rade velike operacije, kao i bolesnicima koji se liječe od malignih oboljenja ili teške anemije bilo kog uzroka. Kao društveno odgovorna kompanija, UNIQA osiguranje u saradnji sa The Capital Plaza centrom, tradicionalno organizuje Dan dobrovoljnog davanja krvi već sedmu godinu zaredom, kako bi na taj način zajedno sa zaposlenima i građanima doprinijeli funkcionisanju zdravstvenog sistema Crne Gore.

  • Akcija UNIQA osiguranja i The Capital Plaza centra predstavlja značajan oslonac Zavodu u obezbjeđivanju dovoljnih količina sigurne krvi za potrebe svih građana Crne Gore, za redovna liječenja, urgentna stanja i vanredne situacije. Ispred Zavoda želim da izrazim veliku zahvalnost organizatorima, jer je ovo upravo i period kada je neophodno obnoviti zalihe i pripremiti ih za predstojeće praznike, kada je i mogućnost obezbjeđivanja istih najteža. Nadam se, da će ova akcija biti lijep primjer i drugima da pokažu društvenu odgovornost i brigu prema zajednici i tako pomognu velikom broju pacijenata, čiji život zavisi od ovog lijeka, kažu iz Zavoda za transfuziju krvi.

Prethodnoj akciji pridružilo se skoro 50 građanki i građana Podgorice i zajedničkim snagama obezbijeđena je velika količina krvi Kliničkom centru Crne Gore. Za više informacija o inicijativi možete kontaktirati UNIQA osiguranje i The Capital Plaza centar putem društvenih mreža.

Živimo bolje zajedno i u mjesecu darivanja darujmo najvrijedniji poklon… život!

 

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *