Ambiciozni planovi “regionalnog Amazona”: Nakon Makedonije, širenje na ostale balkanske zemlje

Dodajte komentar

Početkom 2021. godine u javnost je izašla informacija da kompanija Delta Holding ulazi u e-commerce sa novim projektom po imenu Ananas i značajnom investicijom za razvoj “regionalnog Amazona”.

Danas, skoro dve godine kasnije, moglo bi se reći da je Ananas.rs jedan ozbiljan domaći e-commerce projekat sa više od 150.000 ulistanih artikala i preko 200 prodavaca koji putem ovog marketplace-a prodaju svoju robu, piše Netokracija, prenosi Indikator.ba.

Iz kompanije su nedavno objavili planove za regionalno širenje pri čemu su akvizirani makedonski Grouper.mk i Paopao.mk, dok je za business developer menadžera izabrana Nina Angelovska koja važi za jednu od najuticajnijih osoba iz e-commerce sektora u ovom delu Evrope.

“Naredni korak je širenje na ostale zemlje Balkana. Makedonija je već uveliko u procesu implementacije i kroz ovaj proces pravimo blueprint za dalju ekspanziju. Sa druge strane, radićemo dosta na daljem razvoju platforme kako bismo obezbedili nove biznis stream-ove, nove servise i drugo”, kazala je u razgovoru za netokraciju Bela Klašnja, CTO Ananasa.

Jedan od važnih aspekata na kojem će kompanijha raditi u narednom periodu je omogućavanje cross-border trgovine, tj. da privrednici iz Srbije mogu preko Ananasa na lak i jednostavan način plasirati svoju robu na drugim tržištima na kojima Ananas posluje, ali i omogućiti kupcima u Srbiji da kupe robu koja dolazi iz drugih zemalja.

“Vjerujem da će implementacija ove inicijative biti olakšana Open Balkan inicijativom”, dodala je.

Pojasnila je da je plan širenja na nova tržišta veoma ambiciozan, a uporedo s tim radi se na razvoju novih funkcionalnosti koje treba da podignu sve aspekte rada na platformi na viši nivo.

“Da bi se sve to ispratilo, potrebno je da naš tim pojačamo sa pametnim, ambicioznim i sposobnim ljudima koji su voljni da svojim znanjem i idejama doprinesu našem cilju”, kazala je Klašnja.

Izvor: Indikator.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *