Bankman-Fried: I ja sam ostao bez novca

Dodajte komentar

Bivši izvršni direktor kriptoberze FTX, Sam Bankman-Fried, negirao je da je počinio prevaru zbog koje je došlo do kolapsa berze navodeći kako je i on izgubio skoro sav novac.

Globalna kriptoberza, koja je u jednom trenutku bila procijenjena na 32 milijarde dolara (26,5 milijardi funti), propala je ranije ovog mjeseca. Mnogi investitori nijesu bili u mogućnosti da povuku svoja sredstva sa platforme koja je sada bankrotirala, kao ni sam osnivač, prenosi SEEbiz.

Bankman-Fried je čovjek koji je slavljen kao kultna ličnost u kriptoindustriji, a sada se suočava sa mnogim problemima. Za New York Times je sada rekao da je imao “loš mjesec” i da mu gotovo nije preostalo ništa novca.

Takođe rekao je da su mu advokati savjetovali da ne govori javno, ali je ignorisao taj njihov savjet. On je medijima negirao da je lično premjestio bilo kakav novac iz FTX-a, rekavši da sada nema “približno ništa”.

Govoreći s Bahama, rekao je da mu je ostala jedna kreditna kartica na kojoj je bilo oko 100.000 dolara.

U intervjuu je rekao i da nije namjerno obmanuo investitore: “Nikad nisam pokušao da počinim prevaru”.

On kaže kako je potcijenio količinu gotovine koja je potrebna za pokriće isplate FTX klijenata – što je dovelo do problema na berzi. Prema sudskom podnesku ranije ovog mjeseca, FTX trenutno duguje svojim 50 najvećih povjerilaca skoro 3,1 milijardu dolara.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *